Titlurile zilei

Buletin de șmecher pentru Adrian Acostoaiei. În fiecare zi, își parchează mașinile pe interzis, în fața cârciumii „La Prânz”. Poliția Locală închide ochii – FOTO

Publicat: 25 mai 2023
_____ Vizualizări 31 Comentarii
Buletin de șmecher pentru Adrian Acostoaiei. În fiecare zi își parchează mașinile pe interzis în fața cârciumii La Prânz. Poliția Locală închide ochii - FOTO
Adrian Acostoaiei și clienții restaurantului ”La Prânz ” își parchează zilnic mașinile, chiar sub semnul de circulație ”Ridicare mașini parcate neregulamentar”, fără ca aceștia să fie sancționați de autoritățile locale

Adrian Acostoaiei, consilier județean, proprietarul crâșmei „La Prânz”, și-a tras parcare în fața propriei cârciumi din centrul orașului. Acesta are emis un buletin de șmecher, deoarece atât el, cât și angajații săi parchează zilnic mașinile în fața propriului restaurant, chiar sub semnul de circulație „Ridicare mașini parcate neregulamentar”, fără să fie sancționați de autoritățile locale

Acesta se folosește de funcțiile pe care le deține pentru a încălca legea și a-și lăsa automobilele pe unde dorește, chiar și în apropierea sau pe trecerea de pietoni. Mai mult, și clienții restaurantului își parchează zilnic mașinile în fața restaurantului, sufocând zona deja aglomerată din cauza traficului infernal, fără ca Poliția Locală să aplice sancțiuni. Cu toate acestea, la o aruncătură de băț există o parcare cu plată amenajată de Primăria Iași, însă aceasta este ignorată de patronul restaurantului „La Prânz”.

Buletin de șmecher pentru Adrian Acostoaiei. În fiecare zi, își parchează mașinile în fața cârciumii „La Prânz”, în locuri interzise

Mașinile ”La Prânz” ocupă și trecerile de pietoni din zonă, incălcând legea
Mașinile ”La Prânz” ocupă și trecerile de pietoni din zonă, incălcând legea

În centrul aglomerat al orașului Iași, în spatele primăriei există o situație care ridică semne de întrebare în ceea ce privește respectarea legilor și influența de necontestat a unor persoane. Adrian Acostoaiei, consilier județean, a găsit o modalitate de a-și asigura un privilegiu în trafic: parchează mașinile în fața propriei sale cârciumi, „La Prânz”. Cu toate că acest lucru contravine clar semnului de circulație care interzice parcarea neregulamentară, autoritățile locale închid ochii în fața acestei ilegalități.

Atât Adrian Acostoaiei, cât și angajații săi consideră că regula parcării nu se aplică pentru ei și își lasă automobilele în fața restaurantului, chiar sub semnul care amenință cu ridicarea acestora. Mai mult, mașinile restaurantului „La Prânz” au fost surprinse și pe trecerile de pietoni din zonă, încălcând flagrant legea. Această atitudine lipsită de respect față de reguli și autoritate este, în mod evident, un semn al influenței pe care o deține Adrian Acostoaiei.

Cu toate acestea, cu doar câțiva metri mai departe există o parcare cu plată amenajată de Primăria Iași, care ar putea fi o soluție pentru rezolvarea problemei. În mod îngrijorător, patronul Adrian Acostoaiei ignoră cu desăvârșire această parcare, preferând să își lase mașinile în mod ilegal în fața localului și pe trecerea de pietoni. Această atitudine nu doar încalcă legea, ci și sufocă zona, afectând negativ mobilitatea și accesibilitatea pentru ceilalți cetățeni din zonă.

„Nu e parcarea noastră acolo. Nu sunt eu în măsura să aplic amenzi. Nu știu ale cui sunt mașinile care parchează în fața restaurantului, însă pe mine m-ar avantaja să se aplice amenzi, deoarece s-ar vedea mult mai bine terasa restaurantului”, declară Adrian Acostoaiei.

Cu toate că susține că nu știe nimic de mașinile parcate ilegal în fața restaurantului „La Prânz”, patronul Adrian Acostoaiei a fost observat de nenumărate ori parcându-și bolidul de lux în fața acestuia, pe interzis. Mai mult, mașinile inscripționate cu numele „La Prânz” au fost surprinse ocupând trecerile de pietoni din spatele Primăriei Iași, fără ca Poliția Locală să intervină.

Adrian Acostoaiei își exercită influența în fața autorităților locale

Buletin de șmecher pentru Adrian Acostoaiei (3)
În fiecare zi, foarte multe mașini parchează în fața restaurantului, cu toate că alături se află o parcare cu plată, amenajată de Primăria Iași

Rolurile politice și conexiunile influente pot aduce avantaje considerabile în fața legii. Un astfel de exemplu îl reprezintă Adrian Acostoaiei, consilier județean și membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Iași, un organism care cuprinde aleși județeni, șefi ai Jandarmeriei, Poliției Județene, Poliției Locale, Poliției de Frontieră, ISU Iași, Prefecturii Iași și ai comunității.

Poziția lui Adrian Acostoaiei în cadrul ATOP Iași îi oferă legături directe cu șefii poliției, ceea ce îi permite să-și asigure spatele și să evite consecințele legale pentru acțiunile sale. Acest privilegiu politic îi conferă un avantaj în fața cetățenilor obișnuiți care se confruntă cu rigorile legii și cu sancțiuni pentru încălcările minore.

Cu această poziție de influență, Adrian Acostoaiei are parte și de beneficii financiare substanțiale. Prin intermediul Consiliului Județean, el primește o indemnizație lunară, ceea ce constituie o recompensă considerabilă pentru activitatea sa în cadrul ATOP. Astfel, acesta nu numai că își poate exercita influența în organizație, ci își asigură un venit suplimentar.

Contactat de reporterii BZI, șeful Poliției Locale, Liviu Zanfirescu, membru ATOP alături de Adrian Acostoaiei, susține că, datorită măsurilor luate de autoritățile locale din ultima perioadă, polițiștii locali nu mai reușesc să facă față numărului tot mai mare de solicitări de pe raza municipiului Iași și nu mai există niciun polițist local care să supravegheze zona din spatele Primăriei Iași, loc unde se află și cârciuma lui Adrian Acostoaiei. Oare să-l fi retras intenționat pe polițistul local din zonă?

„Noi am avut un post permanent în zona respectivă, însă în urma restricțiilor de la aeroport și a altor măsuri luate de Primăria Iași nu mai avem polițist local în spatele primăriei. Avem deficit de personal și nu reușim să acoperim toate solicitările”, declară Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale din Iași.

În concluzie, autoritățile locale au emis un buletin de șmecher pentru Adrian Acostoaiei. În fiecare zi, își parchează mașinile în fața cârciumii „La Prânz”, pe interzis, sfidând legea pe care orice cetățean de rând este obligat să o respecte.

Comentarii
  • Da ucrainienii care parchează peste tot și pe unde apucă și care lasă mașinile de luni bune în parcările primăriei fără să plătească 1 leu, nu-i vede nimeni?! Da pe toți giugiumeții de VS, BT, SV, NT, BC, GL și Republica Moldova care procedează la fel și care ne supraaglomerează și ne intoxică orașul, nu-i vede chiar nimeni?! Da TIR-urile de Ucraina și Republica Moldova parcate pe benzile de circulație pe zonele CUG, Calea Chișinăului, Canta, etc și care blochează întreg traficul, nu le vede chiar nimeni?! Da gipanele de peste 100.000 de euro unul, ale ucrainenilor care mai încasează si mii de lei lunar de la statul român că vezi doamne că-s refugiați și care stau parcate, sau parchează de peste un an de zile pe marginea străzilor unde sunt indicatoarele OPRIREA sau STAȚIONAREA ÎNTERZISĂ, nu le vede chiar nimeni?????

  • Io fi emis kostelu bam bam–și boletin de securoid petrovist (bâșinisto–turumac )–de nu respectâ regulile comunitâți

  • @REALITATEA: Auzi bah care mori de grija ucrainenilor , care mii de lei lunar ia refugiatii Ca pana luna trecuta banii ii luau romanii proprietari care ii cazau . Si nu erau mii de lei , ci 2100, din care 600 eerau pt mancare pt refugiati. Care alti bani mai da statul ?Nu mai manca kt de dimineata.

  • Tot timpul s-a parcat aiurea acolo indiferent de persoana. Asta cu „buletin de smecher” este cam fortata… Clar ca nu puteti dormi de grija lui Acostoaiei. V-ati cam urcat pe el in ultimele luni…

  • Politia nu isi mai face datoria asa cum ar trebui, ori pentru ca ia mita, ori pentru ca se face ca nu vede, ori pentru ca este incompetenta, de aceea toti infractorii, interlopii si nimicurile societatii isi fac de cap!!!!!

  • Da, urât, foarte urât! Niciunul dintre noi nu a făcut așa ceva dar, ce doream să vă întreb…? Dacă a primit buletin de șmecher pentru parcare în loc interzis, eu care parchez des pe trotuar, întorc pe linie continuă, fac manevre pe trecerea de pietoni… Unde aș putea depune o cerere să mi se emită un buletin de „mama la jmecheri”?

  • Un articol comandat de cel care este pe sfârșit de mandat ca City manager și politician.
    Despre”crasma”pot spune că se mănâncă foarte bine. Felicitări patronilor și personalului!
    Aceasta este cea mai mare problema a orașului, în rest toate merg perfect. Știre de doi lei!

  • De rahat a ajuns ziarul asta. Ati luat doi lei ca sa scrieti asta acum. Acolo se parcheaza de cand lumea si se va parca in continuare ca asa-i la noi. Umflatul, daca mai poate conduce, unde parcheaza cand are treaba pe acolo ?

  • Dar despre Petru Movila nu scrieti nimic?

    Tot citesc articole despre acest Movila, care nu e la prima abatere .

    Sa-mi fie cu iertare, una e sa parchezi ilegal 5 minute in orasul acesta sufocat de trafic si alta e sa dai peste oameni pe trecerea de pietoni, si sa intorci sfidator pe trecere cum este obsinut domnul city manager.

    Haideti sa nu ne dam mai corecti decât Papa!

  • Dar despre Petru Movila nu scrieti nimic?

    Tot citesc articole despre acest Movila, care nu e la prima abatere .

    Sa-mi fie cu iertare, una e sa parchezi ilegal 5 minute in orasul acesta sufocat de trafic si alta e sa dai peste oameni pe trecerea de pietoni, si sa intorci sfidator pe trecere cum este obsinut domnul

  • Ziarul care sterge comentariile in defavoarea lui Petrica!!!!!
    Lasati comentariile, sa vada lumea!
    Vă promit ca fac print screen si arat la toata lumea ce corecti sunteti voi, cei care scrieti articole denigratoare!

  • Toata lumea stie ca articolele acestea denigratoare sunt scrise la comanda lui Movila!
    Ce vreau sa va spun: este foarte buna mâncarea La Prânz!

  • Lasa-ti prostiile! Mancarea de la crasma este sub orice critica si privind fata de om cinstit pe care o prezinta patronul situatia e clara!

  • Acostoaie este un mafiot, ajuns crasmar prin manevre indoielnice, iar acum” fata botita” a ajuns si consilier judetean? Doamna fereste in ce oras traim!

  • Si cu MANELIADA, tot Movila a fost!
    Le-a certat pe slugi sa scrie un articol mai „ziaristic”, ca nu a avut succesuri !
    Cu asta se ocupa city managerul orasului, il urmărește pe Acostoaie unde parchează!

  • Este de notorietate ca acest ziar este unul corupt! Am înteles sefu, să trăiți sefu!
    Tot Movila e capi di tuti capi:))?
    Vă mai crede cineva?

  • Mâncarea este foarte bună, terasa arată bine, prețurile sunt normale. De ce vreți să distrugeți afacerea omului? Nu vă plătește taxa de protecție?

  • Movilă, câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia? Tu în care ipostază te vezi mare politician ce ești?

  • 📌 Prânz delicios 🥘
    • Pui cu sos gorgonzola și gogoșari la oțet – 18Lei
    • Pui vienez (cartofi, piept de pui, ciuperci, cașcaval) cu gogoșari la oțet – 18Lei
    • Clătită cu carne de pui cu sos de piper servită cu gogoșari la oțet – 18Lei
    • Cordon bleu cu cartofi rumeniți, rondele de ceapă roșie și valeriană – 22Lei
    • Păstrăv prăjit cu mămăliguță și mujdei – 30Lei
    • Pârjoale moldovenești cu orez cu legume și murături asortate – 18Lei
    • Paste carbonara – 18Lei
    • Chifteluțe vegetale cu cartof zdrobit cu ierburi aromatice și murături asortate – 18Lei
    • Pulpă de rață cu dulceață de ardei iute, cartofi în crustă crocantă și ardei copți – 30Lei
    • Ciolan afumat cu fasole prăjită și salată de varză murată – 25Lei
    • Mușchiuleț de porc marinat la grătar cu piure de cartofi și salată de sfeclă roșie cu hrean – 28Lei

Adauga un comentariu