International

Bulgaria ia în calcul să ceară străinilor să fie vaccinați împotriva noului coronavirus

Publicat: 07 dec. 2020
Vaccinul Pfizer anti-COVID-19 nu a primit incă aprobare în India
Vaccinul Pfizer anti-COVID-19

Bulgaria nu exclude posibilitatea de a-i primi pe teritoriul țării doar pe oamenii care sunt vaccinați împotriva noului coronavirus.

Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei naționale de vaccinare din statul aflat în sudul României.

Bulgaria, care a confirmat că vaccinarea anti COVID va fi gratuită și voluntară, va primi primele loturi de vaccin la finalul lunii.

Primii care vor primi serul vor fi cadrele medicale. Un studiu făcut de OMS arată dă aproximativ 37% dintre bulgari, adepți ai teoriilor conspirației, vor refuza să se vaccineze.

Pfizer solicită aprobarea de urgență pentru vaccinul COVID-19 în India

Pfizer Inc a solicitat autorizarea utilizării de urgență a vaccinului său împotriva coronavirusului în India, au declarat duminică mass-media, primul care a făcut acest lucru într-o țară cu al doilea cel mai mare număr de infecții din lume.

Compania americană, al cărei vaccin a fost recent aprobat de guvernul britanic, a scris către Drugs Controller General of India (DCGI), a raportat CNN-News citând o sursă guvernamentală.

Oficialii de la DCGI și ministerul sănătății nu au răspuns la solicitările de comentarii. Cu toate acestea, un oficial guvernamental a declarat pentru Reuters că sâmbătă seara nu a fost primită nicio cerere.

Oficialii indieni au declarat că își pun speranța în principal pe vaccinurile testate local, în loc de cele dezvoltate de Pfizer și Modernă Inc.

Vaccinu Pfizer trebuie depozitată la minus 70 grade Celsius (-94 F) sau sub temperaturi pe care majoritatea depozitelor frigorifice indiene nu le pot atinge.

India a raportat mai mult de 9,57 milioane de cazuri COVID-19, în spatele doar Statelor Unite, cu aproape 140.000 de decese.

Marea Britanie începe campania de vaccinare anti-COVID-19 în 8 decembrie

Marea Britanie va începe campania de vaccinare anti-COVID-19 săptămâna viitoare, în 8 decembrie. Anunţul a fost făcut de directorul executiv, al Serviciul naţional de asistenţă medicală NHS, Chris Hopson.

„Primele doze de vaccin vor ajunge în data de 8 decembrie în țară“, a declarat Chris Hopson într-un interviu pentru BBC. Aceasta este cea mai amplă campanie de vaccinare din istoria Mării Britanii, potrivit premierului britanic Boris Johnson.

Adauga un comentariu