Culinar

Bulz la cuptor după rețeta moldovenească. Un deliciu tradițional care îți va încânta papilele gustative

Publicat: 22 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bulz la cuptor după rețeta moldovenească. Un deliciu tradițional care îți va încânta papilele gustative
Bulzul făcut la cuptor este savuros și merge de minune la mesele de sărbătoare în familie.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un preparat delicios, aromat și ușor de făcut, ideal este un bulz la cuptor după rețeta moldovenească. Acesta merge de minune la orice ocazie și le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Iată cum poți pregăti acasă un deliciu tradițional care îți va încânta papilele gustative.

Bulz la cuptor după rețeta moldovenească

Deliciosul bulz la cuptor este o bilă de mămăligă în mijlocul căreia se pun brânzeturi, apoi se coace bulzul de mămăligă pentru a se topi brânza în interior, iar mămăliga va căpăta o crustă. Bulzul este o mâncare tradițională specifică zonei Moldovei și Munteniei.

Bulzul la cuptor se servește fierbinte, cu ceapă verde sau cu murături crocante. Acest preparat culinar se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar la final ne vom răsfăța papilele gustative.

Pe lângă savurosul bulz, îi putem cuceri pe cei dragi cu niște cârnați de casă făcuți după rețeta bunicii. Aceștia sunt ideali de pregătit pentru masa de Crăciun sau de Revelion, alături de alte bucate alese. Pentru a obține niște cârnați fragezi și gustoși, umplutura trebuie să fie frământată și condimentată foarte bine.

De la masă nu trebuie să lipsească o friptură din carne de poc. Aceasta merge servită cu un bulz la cuptor și niște murături delicioase. Rețeta de bulz făcut la cuptor este simplă și la îndemâna oricui.

Cum să pregătești rapid un adevărat deliciu tradițional

Pentru savurosul bulz făcut la cuptor vom avea nevoie de 250 g de mălai, 500 ml de apă, 200 g de brânză, 100 g de cașcaval sau telemea rasă, 2 ouă, 100 ml de smântână, 50 g de unt și sare.

Mai întâi se prepară mămăliga. Într-un ceaun se pune apă și se lasă la fiert. Se pune un pic de sare apoi se adaugă treptat făina și se amestecă mereu pentru a nu se forma cocoloașe. Când mămăliga începe să se îngroașe se mai lasă 5 minute la foc mic apoi se răstoarmă pe un tocător de lemn.

Se lasă mămăliga să se răcească ușor apoi se formează bulgări de mărimea unei mingi de golf. Cu degetul se face o adâncitură în mijlocul fiecărui bulz și se adaugă brânză. Se închid bulgării de mămăligă apoi se așază fiecare în tava de copt.

Într-un bol se bat ouăle împreună cu smântâna și un pic de sare. Amestecul obținut se toarnă peste bulgării de mămăligă. Deasupra se presară cașcaval sau telemea. Untul se taie și el cubulețe și se pune peste fiecare bulz.

Se pune tava la cuptor timp de 25 de minute până când fiecare bulz capătă o crustă deasupra, iar brânza se topește la interior. Când bucățile de mămăligă sunt gata, se scoate tava din cuptor și se lasă bulzul la răcit apoi se servește împreună cu alte bucate alese.

Bulzul făcut la cuptor este savuros și merge de minune la mesele de sărbătoare în familie. Acest deliciu tradițional îi va cuceri cu siguranță pe cei dragi. Bulzul se face din mămăligă și brânză, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu