Actualitate

Buna guvernare de la Focșani a scos angajaţii primăriei în stradă! Bugetarii nu şi-au primit salariile din cauza invalidării bugetului de către Ministerul de Finanțe

Publicat: 15 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Buna guvernare de la Focșani a scos angajaţii primăriei în stradă Bugetarii nu şi-au primit salariile din cauza invalidării bugetului de către Ministerul de Finanțe
Bugetarii nu şi-au primit salariile din cauza invalidării bugetului de către Ministerul de Finanțe

Buna guvernare de la Focșani loveşte din plin în angajaţii primăriei. Aceştia nu şi-au primit incă salariile şi au ieşit să protesteze în fata instituţiei publice. Protestul vine în contextul în care, din cauza amendamentelor celor de la USR-PLUS Focşani, Ministerul de Finanțe a respins bugetul Primăriei Focşani.

Nu este primul scandal în care sunt implicaţi cei de la USR-PLUS Focşani după ce mai mulţi membri s-au acuzat de fraude electorale la alegerile interne.

Angajaţii din Primăria Focşani nu şi-au primit salariile şi au ieşit să protesteze

O nouă zi, un nou protest pentru angajaţii din Primăria Focşani care sunt nemulţumiţi de faptul că instituţia publică nu le-a dat salariile. Sunt întârzieri după ce bugetul primăriei a fost respins de Ministerul de Finanţe. Conform informaţiilor de la fața locului, neplata salariilor este cauzată de faptul că amendamentele USR-PLUS la buget au fost declarate invalide de minister.

Angajaţilor din primărie li s-a alăturat şi muncitorii de la Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local Municipal. Nici aceştia nu şi-au primit salariile restante.

Primarul i-a invitat la negocieri pe angajaţii din primărie

Minute bune au stat angajaţii din primărie în ploaie, asta până când primarul, alături de cei doi viceprimari i-a chemat pe bugetari în sala Consiliului Local pentru a purta discuţii. În timpul protestului, activitatea din instituţie este la o capacitate de doar o treime. Altfel spusm întreg scandalul a izbucnit după ce amendamentele procuse de PNL-USR au fost declarate invalide de Ministerul de Finanțe.

Cauzal, şi bugetul Primăriei Focşani a fost declarat invalid de acelaşi minister. Invalidarea a venit după ce, în şedinţa în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcţionare de la Primărie şi de la instituţiile subordonate.

USR-PLUS, în centrul unui scandal de proporţii la Focşani! Acuzaţii de fraudă electorală

Nu este primul scandal în care sunt implicaţi membrii USR-PLUS de la Focşani. În cursul zilei de duminică, 13 iunie 2021, mai mulţi membri USR printre care şi subprefectul a reclamat faptul că la alegerile interne din organizaţie au fost semnalate mai multe tentative de fraudă electorală.

Acesta a explicat cum un membru al partidului a venit pur şi simplu cu o sacoşă de buletine de vot . Acestea erau deja completate. O altă persoană stătea în fața sediului USR-PLUS și le dădea indicaţii despre cum să voteze, având un buletin de vot în mână.

Nici la nivel central nu există prea multă linişte. De exemplu, Clotilde Armand, edilul de la Sectorul 1 este acuzată că ar fi fraudat alegerile locale din sector. Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz iar unul dintre magistraţi a explicat, negru pe alb, că există o fraudă electorală.

Adauga un comentariu