Local

Burse școlare acordate de Primăria Iași. Proiectul va fi avizat în ședința de Consiliu Local – LIVE VIDEO

Publicat: 15 feb. 2021
Colaj: Elevi din municipiul Iași în timpul orelor de curs și imagine cu tichete, burse școlare
O serie de burse școlare vor fi acordate de Primăria Iași după o ședință de Consiliu Local ce va avea loc astăzi, 15 februarie 2021

Primăria Iași va acorda un nou set de burse școlare elevilor din municipiu. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi discutat în ședința de Consiliu Local ce va avea loc astăzi la Palatul Roznovanu. Aleșii municipiului Iași vor discuta însă mai multe proiecte de hotărâre

Elevii din municipiul Iași vor beneficia de un nou set de burse școlare acordate de Primăria Iași. Autoritatea locală a stabilit recent modalitatea de acordare a acestora și ce categorii de elevi vor putea beneficia de sumele respective. Proiectul a fost dezbătut zilele trecute de către conducerea Primăriei Iași cu directorii unităților de învățământ preuniversitar. În aceste condiții, un proiect de hotărâre în acest sens va fi discutat în cursul zilei de astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local.

UPDATE: Ședința extraordinară a Consiliului Local Iași a început.

Burse școlare pentru elevii din municipiul Iași

Ședința de plen va avea loc astăzi, 15 februarie 2021, cu începere de la ora 15:00, în sistem de videoconferință. Primarul Mihai Chirica a explicat și cum vor fi acordate bursele respective, conform proiectului de hotărâre.

„În ședința din luna februarie vom propune Consiliului Local să validăm cuantumul minim al burselor școlare așa cum a fost trecut prin lege, dar încă nu este detaliat în normele de aplicare, la valoarea de 100 de lei. Vom merge pentru primul semestru cu o bursă minimă de 100 de lei pentru toți elevii, distribuind-o chiar dacă bugetul nu este încă aprobat. Conform bugetului anului trecut, putem mobiliza o pătrime din sume, astfel încât să putem trece la plata efectivă a burselor școlare, începând cu luna martie, pentru semestrul I al anului școlar 2020-2021”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Ședința de la Palatul Roznovanu nu este prima din 2021.

Cum vor fi acordate bursele de Primăria Iași?

Proiectul de hotărâre prevede și cuantumul fiecărei burse de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat în anul școlar 2020-2021. Este vorba despre burse de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, cu frecvență, valoarea acestora urmând a fi de 100 de lei.

„Criteriile specifice de acordare a burselor de performanță, de studiu și de ajutor social se stabilesc anual în consiliile de administrație ale unităților de învățământ, în limitele fondurilor repartizate și în raport cu integritatea efectuării de către elevi a activităților școlare. Criteriile minimale de acordare a burselor sunt nota 10 la purtare și prezența integrală la cursuri, cu excepția situațiilor motivate prin certificate medicale și alte scutiri”, a mai precizat primarul Mihai Chirica.

Lista proiectelor în ședința de Consiliu Local

În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi, plenul CL va discuta și despre împărțirea excedentului bugetar pe anul 2020, dar și despre implementarea unui proiect în unitățile de învățământ. Consilierii vor mai discuta și despre aprobarea modificării hotărârii de Consiliu Local al municipiului Iași nr. 408 din 10.12.2020 în vederea implementării proiectului Școala DA! Este vorba despre aprobarea modificării acordului de parteneriat între UAT – municipiul Iași, Asociația Salvați Copiii Iași, Școala Gimnazială „Ion Neculce” Iași, Direcția Creșe Iași și a cheltuielilor legate de proiect.

Adauga un comentariu