Local

Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Lista proiectelor de hotărâre discutate de aleșii orașului

Publicat: 25 ian. 2021
Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași
Aleșii orașului se vor reuni la finalul săptămânii într-o nouă ședință de Consiliu Local la Primăria Iași

Plenul Consiliului Local al municipiului Iași se va reuni la finalul săptămânii într-o nouă ședință ordinară a instituției, care va avea loc în format fizic. Pe ordinea de zi vor figura mai multe proiecte de hotărâre, printre care o serie de investiții în oraș, dar și alte lucrări publice

Vineri, 29 ianuarie 2021, cu începere de la ora 10:00, la Palatul Roznovanu va avea loc o nouă ședință de Consiliu Local Iași. Pe odinea de zi a consilierilor locali vor figura 33 de proiecte de hotărâre. Consilierii locali vor dezbate o serie de proiecte referitoare la demararea unor investiții în consolidarea monumentelor istorice din oraș. În plus, pe ordinea de zi vor figura și unele proiecte legate de investiții efectuate de DelGaz Grid SA. Totodată, consilierii locali vor mai discuta și despre avizarea rețelei școlare a municipiului Iași.

Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași. Monumente istorice din oraș în prim- planul discuțiilor

La ședința de plen vor fi luate în calcul o serie de proiecte de hotărâre privind reabilitarea unor monumente istorice din oraș. Primăria va iniția un partereniat pentru reabilitarea Mănăstirii Galata din municipiu alături de reprezentanții lăcașului de cult. De asemenea, vor fi demarate procedurile pentru reabilitarea Obeliscului cu lei din Parcul Copou. Totodată, va fi aprobat un proiect legat de restaurarea Monumentului Divizie a 2-a Cavalerie, 1916-1919, din zona SuperCopou. Toate aceste proiecte vor intra pe ordinea de zi a ședinței ce se va desfășura în format față în față. Astfel de întâlniri au mai avut loc la Primăria Iași în ciuda restricțiilor impuse de pandemia COVID-19.

Lista proiectelor discutate de consilierii locali din Iași

Pe ordinea de zi a ședinței de plen de la Consiliul Local vor fi și alte proiecte de hotărâre. Consilierii vor discuta și depre un raport legat de planul de calitate a aerului din municipiul Iași. De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței va figura și un proiect legat de planul de gestionare a zgomotului. Consilierii locali vor mai discuta și despre un proiect de hotărâre legat de construirea unei săli de sport la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din municipiu. Proiectul va fi derulat în colaborare cu Ministerul Lucrărilor Publice. Alte trei săli de sport vor fi ridicate și la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, dar și la Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Iași. La ultima ședință de CL, municipalitatea a aprobat un proiect legat de distribuirea unor măști de protecție în unitățile de învățământ din Iași.

În cadrul ședinței se va mai discuta și despre solicitările locative ale ieșenilor către Direcția Fond Locativ din subordinea Primăriei.

Adauga un comentariu