International

Cadavrul unei femei care suferea de schizofrenie, găsit după trei ani într-un apartament. Familia acuză serviciile sociale și medicale

Publicat: 27 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cadavrul unei femei care suferea de schizofrenie găsit după trei ani într-un apartament. Familia acuză serviciile sociale și medicale
În cei trei ani şi jumătate în care corpul ei a stat în apartament, nu există vreo dovadă că cineva ar fi încercat să afle ce este cu ea

Cadavrul unei femei care suferea de schizofrenie a fost găsit după trei ani, perioadă în care nimeni de la serviciile sociale și de sănătate nu a intervenit. Familia a acuzat că Laura Winham, în vârstă de 38 de ani a fost abandonată și lăsată să moară, scrie The Guardian.

Laura Winham locuia singură și încerca să se îngrijească fără să apeleze la familie. A fost găsită în mai 2021 într-o „stare mumificată, aproape scheletică” la apartamentul ei dintr-un bloc de locuinţe sociale din Woking, Surrey, de către poliţie şi rude.

Familia ei a spus că serviciile de asistenţă socială şi de îngrijire nu numai că nu au intervenit în urma semnelor clare de deteriorare a sănătăţii lui Winham, dar au neglijat să facă controalele de rutină care ar fi dus la descoperirea cadavrului ei.

Winham ar fi murit în noiembrie 2017

În cei trei ani şi jumătate în care corpul ei a stat în apartament, nu există vreo dovadă că cineva ar fi încercat să afle ce este cu ea, deși ajutorul de invaliditate i-a fost oprit, iar gazele i-au fost întrerupte. Nici faptul că femeia nu a răspuns la scrisori, apeluri telefonice şi mesaje sau atunci când cineva suna la ușă nu a făcut ca cineva să intervină sau să se intereseze de starea ei.

Sora lui Winham, Nicky, a acuzat asistenţa socială și serviciile medicale că „au închis ochii” la numeroasele semne de avertizare privind situaţia sa.

„Toţi cei care au ținut legătura cu Laura şi au avut o datorie faţă de ea la un moment dat, pur şi simplu s-au spălat pe mâini şi au uitat-o. A fost abandonată şi lăsată să moară. Nimeni nu ar trebui să sufere aşa cum a suferit Laura din cauza lipsei de sprijin. Acum trebuie să trăim cu tristeţea devastatoare a ceea ce s-a întâmplat şi ne facem publică povestea pentru că nu vrem ca alte familii să sufere în acest fel”, a spus ea.

Familia ei a descris modul în care Winham a depăşit dizabilităţile fizice, surditatea, problemele cardiace şi problemele de sănătate mintală în adolescenţă. Ea a învățat bine și a absolvit o facultate. Era sociabilă şi avea prieteni, a spus familia ei, până la un moment dat când problemele de sănătate mintală s-au agravat.

Se crede că Winham a murit în noiembrie 2017, la doar câteva săptămâni după ce ofiţerii de poliţie care au vizitat apartamentul pentru o problemă minoră au transmis îngrijorări către serviciile sociale cu privire la faptul că femeia nu se îngrijea și că nu avea mâncare în apartament.

Cadavrul lui Winham a fost găsit în mai 2021, când familia a vizitat-o ​​pentru a o informa că tatăl ei a murit. Femeia a fost identificată după fișa dentară.

Comentarii
Adauga un comentariu