Actualitate

Cadrele didactice refuză ofertele Guvernului chiar și după discuțiile avute cu președintele Klaus Iohannis

Publicat: 30 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cadrele didactice refuză ofertele Guvernului chiar și după discuțiile avute cu președintele Klaus Iohannis
Cadrele didactice refuză ofertele Guvernului chiar și după discuțiile avute cu președintele Klaus Iohannis

Greva profesorilor continuă pe o perioadă nedeterminată. Cadrele didactice refuză ofertele Guvernului chiar și după discuțiile avute azi cu președintele Klaus Iohannis.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație, a anunțat, în direct la Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN, că profesorii vor continua greva, chiar și după discuțiile purtate astăzi cu președintele României.

„După întâlnirea cu președintele României, după discuțiile pe care le-am avut cu colegii din țară și colegii din București, greva continuă, pentru că au mai fost într-o situație limită. Este vorba de lipsa de încredere. Lipsa de încredere în ceea ce înseamnă factor decizional politic în România.

Pe de o parte, se avansează ideea unui acord politic care să fie girat de președintele României, pe de altă parte, vrem o ordonanță de urgență care ne-ar oferi garanția că pe proiectul viitoarei legi de salarizare se va ține cont de acea grilă negociată la nivelul Ministerului Educației, grilă care există la Ministerul Muncii.

Dar, atenție, ordonanța de urgență, la fel ca și un acord, depind până la urmă, că ne place sau nu, tot de factorul politic. Tot niște politicieni sunt cei care trebuie să adopte actele în cauză și să le pună în aplicare”, a declarat Marius Nistor.

Ministerul Educaţiei prelungește perioada în care se pot încheia mediile elevilor din clasele a XII-a, XIII-a şi de la seral

Ministerul Educaţiei a decis, marţi seară, prelungirea perioadei în care se pot încheia mediile elevilor din clasele a XII-a, XIII-a şi de la seral. Astfel, situaţia şcolară trebuie finalizată până în 9 iunie, nu până în 2 iunie cum era până acum. De asemenea, se prelungeşte până în 9 iunie perioada de înscriere pentru Bacalaureat, dar calendarul examenului rămâne neschimbat.

„A fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.339/2023 pentru completarea ordinului de ministru nr. 3.505/2022 privind structura anului şcolar 2022 – 2023, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, situaţia şcolară a elevilor se poate încheia până la data de 9 iunie 2023”, anunţă, marţi seară, Ministerul Educaţiei.

Comentarii
Adauga un comentariu