Stiri si curiozitati

Cafea cu cardamom. Care sunt beneficiile acestei băuturi aromate

Publicat: 15 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cafea cu cardamom. Care sunt beneficiile acestei băuturi aromate
Cafeaua cu cardamom are o aromă aparte și este eficientă în tratarea sau prevenirea multor afecțiuni.

Savuroasa cafea cu cardamom este aromată, energizantă și ideală de servit dimineața împreună cu un mic dejun consistent și gustos. Puțini sunt cei care știu ce efecte miraculoase are condimentul exotic numit cardamom pentru organism. Când vine vorba de cafea, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Cafeaua cu cardamom este cu specific arăbesc și are proprietăți medicinale. Iată care sunt beneficiile acestei băuturi aromate.

Cafea cu cardamom

Dacă vrem să pregătim o cafea aromată, savuroasă și energizantă, ideală este o cafea cu cardamom. Acest condiment exotic are numeroase beneficii pentru organism. Cardamomul pus în cafea va oferi un plus de savoare acestei băuturi, dar are și efecte antidepresive, energizante și de detoxifiere a organismului. De asemenea, protejează inima și reduce riscul de cancer de colon. Cardamomul este un condiment din familia ghimbirului și are un gust ușor picant, cu aromă de eucalipt și citrice. Pus în cafea, cardamomul va oferi acestei licori un miros îmbietor și un gust deosebit.

Pentru a prepara o cafea delicioasă cu cardamom vom avea nevoie de 1 lingură de cafea măcinată, 1 vârf de cuțit de cardamom, 1 cană cu apă și zahăr. Într-un ibric se pune apa la fiert apoi se adaugă zahărul. Când apa începe să clocotească, se ia ibricul de pe foc și se adaugă cafeaua și cardamomul. Se pune din nou ibricul la foc mic și se lasă până când cafeaua face spumă și se ridică ușor. Se mai procedează așa încă o dată apoi se lasă cafeaua la răcit.

Cu siguranță vom obține la final o cafea aromată, gustoasă și ideală de servit dimineața alături de niște biscuiți simpli de casă sau de niște fursecuri delicioase. Cafeaua cu cardamom poate fi pregătită și la mesele festive alături de niște prăjituri simple. Cu siguranță îi vom cuceri pe toți cei de la masă cu aceste delicii irezistibile. Când vine vorba de cafea, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe lângă apreciata cafea făcută cu cardamom putem pregăti o cafea după rețeta turcească, iar succesul va fi garantat.

Ce efecte nebănuite are condimentul exotic

Cafeaua de dimineață face parte dintr-un adevărat ritual zilnic. Dacă optăm pentru o cafea făcută cu cardamom atunci trebuie să ținem cont de câteva recomandări. Pentru a obține o cafea perfectă nu trebuie să punem acest condiment în cantitate mare deoarece cafeaua va deveni amară și mult prea puternică.

Cardamomul conține substanțe cu efecte antibiotice, care previn sau tratează infecțiile bacteriene la nivelul cavității bucale. Mai mult, acest condiment exotic este benefic pentru a îndepărta respirația urât mirositoare. Cardamomul este apreciat și pentru capacitatea de a elimina toxinele din organism și de a preveni îmbătrânirea celulară.

Medicii susțin faptul că o cafea cu cardamom servită în fiecare zi reprezintă cel mai bun leac pentru combaterea depresiei, a atacurilor de panică și a stresului datorită capacității de detoxifiere a organismului și de întinerire a celulelor. Condimentul exotic poate fi pus și în ceaiuri, fiind un remediu natural în tratarea tusei, bronșitei, astmului și a răcelii.

Cafeaua cu cardamom are o aromă aparte și este benefică în tratarea sau prevenirea multor afecțiuni. Această băutură savuroasă este energizantă, se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, cafeaua va deveni o licoare cu efecte miraculoase pentru organism.

Adauga un comentariu