Culinar

Cea mai bună cafea turcească. Trucuri care te vor ajuta să obții o cafea aromată

Publicat: 08 mart. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună cafea turcească. Trucuri care te vor ajuta să obții o cafea aromată
Cafeaua turcească are o aromă aparte și poate fi făcută foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu o băutură savuroasă și energizantă.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă cea mai bună cafea turcească. Când vine vorba de cafea, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Cafeaua ține de un adevărat ritual al fiecărei persoane. Servită dimineața, dar și pe timpul zilei, cafeaua face parte din viața noastră. Această este apreciată pentru gustul deosebit și energia pe care o oferă organismului, dar la fel de bine este un prilej de întâlnire cu cei dragi. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții o cafea aromată chiar la tine în bucătărie.

Cea mai bună cafea turcească

Savuroasa cafea este nelipsită dimineața și face parte dintr-un adevărat ritual de început al zilei. Când vine vorba de aromata băutură, rețetele sunt diverse și inedite. De la o cafea clasică, până la cea îndulcită cu zahăr brun, cu frișcă sau cu lapte, până la cafeaua cu ulei de cocos sau caramel, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Un gust aparte îl are cafeaua turcească. Termenul de cafea turcească se referă de fapt la metoda de preparare a acesteia și anume la modul în care folosim zahărul sau alte condimente, dar vizează și fierberea propriu-zisă a acestei băuturi în nisip cald. Cafeaua turcească este mult mai spumoasă, cu o cremă deasupra și un miros specific.

Cafeaua turcească se face doar la ibric și în nisip. Pentru a prepara o cafea turcească aromată și energizantă vom avea nevoie de un ibric, 6 gr de cafea măcinată, 60 ml de apă și 1 linguriță de zahăr. Se toarnă apa, cafeaua și zahărul în ibricul rece, apoi se omogenizează și se acoperă jumătate din suprafața ibricului cu nisip încins.

După ce cafeaua începe să fiarbă și să își ridice volumul, se ridică ibricul din nisip. La final se toarnă o linguriță de apă rece pentru ca zațul să se lase mai repede apoi se toarnă cafeaua în cești și se servește.

Trucuri care te vor ajuta să pregătești o cafea aromată și gustoasă

Pentru a obține la tine acasă o cafea turcească savuroasă, cafeaua trebuie să fie măcinată foarte fin. De asemenea, cafeaua turcească se face doar la ibric pentru a se forma o cremă densă sau o spumă fină deasupra. Îngroparea ibricului cu cafea în nisip ajută la distribuirea căldurii în mod uniform, ajutând la infuzarea cafelei și la obținerea unei băuturi aromate.

Cafeaua turcească făcută la ibric conține cea mai mare cantitate de cofeină spre deosebire de alte metode de preparare a cafelei. Putem pregăti o cafea savuroasă la noi acasă dacă ținem cont de toate aceste secrete ale specialiștilor în domeniu. Cu siguranță vom obține la final o cafea densă, aromată și cremoasă. Această băutură delicioasă se servește în căni mici împreună cu câteva praline sau cu niște biscuiți simpli, dar poate fi savurată și cu o prăjitură negresă pufoasă și gustoasă.

Cafeaua turcească are o aromă aparte și poate fi făcută foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu o băutură savuroasă și energizantă. Cafeaua este nelipsită dimineața, fiind apreciată pentru gust, dar și pentru beneficiile sale asupra organismului.

Adauga un comentariu