Culinar

Prăjituri simple de duminică. Iată cum să pregătești un desert irezistibil

Publicat: 03 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjituri simple de duminică. Iată cum să pregătești un desert irezistibil
Atunci când vrem să pregătim un desert rapid și gustos pentru weekend, ideale sunt câteva prăjituri simple de duminică.

Dacă vrem să pregătim în weekend ceva dulce și aromat, ideale sunt niște prăjituri simple de duminică. Acestea sunt ușor de făcut, iar dacă avem în vedere câteva trucuri, cu siguranță vom obține la final un desert savuros și aromat. Rețetele de prăjituri de casă sunt diverse și spectaculoase. Iată cum să pregătești un desert irezistibil.

Prăjituri simple de duminică, gustoase și ușor de făcut

Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert aromat în zilele de weekend, putem face rapid și cu câteva ingrediente niște prăjituri simple de duminică. Fie avem musafiri și vrem să îi impresionăm cu un desert rafinat, fie dorim să ne răsfățăm cu ceva dulce făcut acasă, ideale sunt prăjiturile cu cremă și fructe.

Când vine vorba de prăjituri, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pentru o zi frumoasă de duminică putem pregăti la desert prăjitura Floare de Colț, cremoasă și rafinată. Aceasta este pe placul multora dintre noi, fiind gustoasă și cu un aspect deosebit. Pentru iubitorii de ciocolată ideală este prăjitura cu foi și cremă de ciocolată. Acest desert poate fi pregătit și la mesele festive.

De asemenea, dacă vrem să îi cucerim pe invitați cu un desert irezistibil, putem pregăti foarte ușor niște prăjituri festive de casă după rețeta de odinioară. Aromatele prăjituri făcute ca pe vremea bunicii vor aminti de vremea copilăriei.

Una dintre prăjiturile perfecte pentru weekend este cea numită Baiadera. Pentru a face prăjitura Baiadera avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație. Mai mult, acest desert nu necesită coacere și este gata în 30 de minute.

Cum să pregătești un desert de weekend delicios

În zilele de duminică putem face o prăjitură aromată și extrem de gustoasă. Dacă vrem să ne bucurăm de savoarea unui desert ușor de făcut, dar irezistibil, atunci putem pregăti delicioasa prăjitură Baiadera.

Pentru acest desert vom avea nevoie de 280 grame de biscuiți de vanilie umpluți cu cremă, 280 grame de biscuiți cu cacao umpluți cu cremă, 130 grame de unt, 200 grame de ciocolată neagră, 50 grame de arahide și 50 grame de ciocolată albă.

Mai întâi se mărunțesc delicioșii biscuiți cu cremă cu ajutorul unui blender, iar compoziția obținută se pune în două boluri diferite, bicuiții cu cacao într-un bol, iar cei cu vanilie în celălalt bol.  Separat se topește untul, apoi se mărunțesc arahidele. Jumătate din cantitatea de unt și arahide se adaugă în bolul cu biscuiții de vanilie, iar cealalată jumătate în al doilea bol. Se amestecă foarte bine ingredientele din fiecare bol până când se obține o compoziție omogenă.

Într-o tavă tapetată cu folie și unsă cu ulei se pune amestecul din bolul cu biscuiți cu cacao. Se întinde bine compoziția, apoi se adaugă amestecul din bolul cu biscuiți cu cacao și se uniformizează.

Ciocolata neagră și cea albă se pune la topit, iar când este gata se pune ciocolata neagră în strat uniform peste stratul de biscuiți. Ciocolata albă se pune cu lingurița din loc în loc, apoi cu ajutorul unei lingurițe se fac diferite forme sau valuri prin ciocolata albă care se va amesteca împreună cu cea neagră.

Când este gata, delicioasa prăjitură se pune la frigider timp de 1-2 ore, apoi se taie în bucățele de forme diferite. Cu siguranță vom obține o prăjitură delicioasă și perfectă pentru o zi de duminică.

Atunci când vrem să pregătim un desert rapid și gustos pentru weekend, ideale sunt câteva prăjituri simple de duminică. Acestea sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, ne vom încânta papilele gustative cu un desert savuros și aromat.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu