Cafeaua și splina. Secretele unei sănătăți de fier 

24 feb. 2022, 16:37 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Sanatate

Cafeaua și splina se află într-o strânsă legătură, iar această băutură consumată la nivel mondial are diverse beneficii. Durerile de splină sunt cauzate de oboseală cronică, dar și de o alimentație necorespunzătoare. 

Activitățile fizice intense și mesele bogate în grăsimi pot îngreuna activitatea ficatului și implicit, a splinei. 

ceasca de cafea prezentata alaturi de boabe de cafea

Puțini știu însă că această băutură recunoscută în lume prelungește viața cu cel puțin 20 de ani și suplimentează aportul zilnic de nutrienți pentru a ține în echilibru metabolismul corpului uman

Legăturile nebănuite pe care le au cafeaua și splina   

Cafeaua este recunoscută ca una dintre cele mai miraculoase băuturi, are beneficii multiple și menține echilibrul metabolismului. O cantitate de trei cești de cafea pe zi au pot proteja ficatul în fața oricărei afecțiuni. 

Bogată în antioxidanți, această băutură pe bază de cofeină îndepărtează oboseala, durerea musculară, starea de amețeală, dureri și grețuri ce pot fi cauzate de încetinirea splinei.

Acest organ este localizat în partea stângă a abdomenului și se ocupă de buna funcționare a sistemului limfatic și imunitar. Are rolul de a distruge și reciclează celulele roșii, eritrocitele. 

Consumul excesiv de alcool și dietele nepotrivite generează durerile abdominale ce se simt ca pulsații la nivelul splinei. 

persoane care servesc cafea

Cafeaua și splina sunt aflate într-o strânsă legătură, mențin tonusul muscular la un nivel ridicat și ajută la prevenirea și combaterea diferitelor boli și afecțiuni cu care ne putem confrunta

Alimente pentru o splină sănătoasă 

Alimentația este direct răspunzătoare de funcțiile splinei. Mesele regulate sunt esențiale și trebuie să fie bogate în alimente ce conțin fier pentru a echilibra nivelul de sânge din corp. Specialiștii recomandă consumul de pește, pui, produse din soia, oleaginoase și zahăr brun, dar și cafea. Produse precum pătrunjel, ridiche, usturoiul sau algele sunt benefice pentru a reda funcționalitatea splinei. Sucul de fructe și legume roșii, morcovi sau sfeclă susțin aportul de vitamine și minerale benefice pentru o sănătate de fier, leacuri și remedii din bătrâni. 

suc de sfecla rosie

Sucul de fructe și legume roșii, morcovi sau sfeclă susțin aportul de vitamine și minerale benefice pentru o sănătate de fier

Când splina devine leneșă, procesele se îngreunează și apar senzațiile de balonare, constipație și greață. Poate declanșa chiar și stări de anxietate și depresie. Bolile care sunt provocate de ineficiența splinei sunt des întâlnite la nivelul sistemului circulator, boli bronșice sau ale sistemului digestiv. 

În general, produsele și preparatele cu un conținut mare de grăsimi nu sunt recomandate pentru a fi consumate atunci când splina devine leneșă. Medicii nutriționiști ne sfătuiesc să renunțăm la carnea de vită, peștele prăjit, murăturile, ciupercile și alimentele picante pentru  a trata rapid și eficient această afecțiune. 

Sfaturi pentru o sănătate de fier 

Efortul fizic intens stimulează producerea de celule roșii din organism, iar relaxarea, mersul prin natură și activitățile recreative sunt esențiale pentru a combate durerile de splină. Stresul emoțional afectează direct funcția ficatului și împiedică fluidizarea sângelui corect. 

Este bine de știut că, cei care consumă în mod zilnic cafea au un ritm intelectual ridicat. Se stimulează centrii nervoși prin secreția de hormoni, dopamină și norepinefrină. 

persoana acre se tine cu mana de abdomen

Mesele regulate sunt esențiale și trebuie să fie bogate în alimente ce conțin fier pentru a echilibra nivelul de sânge din corp

Cafeina participa la procesul metabolic de ardere a grăsimilor din corp, ajută la slăbit și este un ingredient natural ce trebuie inclus pentru a avea o siluetă de invidiat. Fiind un produs cu multiple beneficii, această băutură este recunoscută ca și barieră împotriva apariției diabetului zaharat. Protejează celulele hepatice și combate cu ușurință bolile de ficat în cazul în care se consumă, pe zi, câte două cești de cafea naturală. 

Puțini știu însă că această băutură recunoscută în lume prelungește viața cu cel puțin 20 de ani și suplimentează aportul zilnic de nutrienți pentru a ține în echilibru metabolismul corpului uman. Cafeaua și splina sunt aflate într-o strânsă legătură, mențin tonusul muscular la un nivel ridicat și ajută la prevenirea și combaterea diferitelor boli și afecțiuni cu care ne putem confrunta. 

 


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *