Stiri si curiozitati

Câini de talie mică pentru copii. La ce să fiți atenți când vă alegeți animalul de companie

Publicat: 10 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câini de talie mică pentru copii. La ce să fiți atenți când vă alegeți animalul de companie
Vizionați împreună filme despre loialitatea câinilor

În acest articol, veți afla care sunt cei mai buni câini de talie mică pentru copii. Îți vom spune de ce copilul tău are nevoie de un câine și cum să te pregătești pentru sosirea patrupedului în noua casă. Pentru copilul introvertit, câinele va fi un prieten apropiat. Având un câine, copiii învață ce înseamnă responsabilitatea, punctualitatea și empatia în relația cu câinii.

Înainte de a lua un câine explicați-i copilului dumneavoastră că a avea un câine este o responsabilitate pentru următorii 10-15 ani. Vizionați împreună filme despre loialitatea câinilor. Asigurați-vă că copilul dumneavoastră înțelege că un animal de companie nu este o jucărie și că nu îl puteți pune sub dulap dacă vă plictisiți de el. De asemenea, este foarte important să faceți un test pentru alergii. Spuneți-i copilului dumneavoastră să nu rateze plimbările cu un câine, chiar și pe ploaie sau ger. Spuneți-i clar că un câine nu înseamnă doar joacă, este o muncă grea în fiecare zi și uneori nu foarte plăcută. Implicați-vă copilul în curățarea scutecelor murdare ale câinelui, în spălarea și hrănirea câinelui.

Câini de talie mică pentru copii. Cele mai blânde rase

Yorkshire Terrier poate fi un prieten adevărat pentru copilul tău. Câinele are un caracter curajos. Îi place să fie în centrul atenției, va susține orice activitate, se pretează bine la dresaj. Yorkies nu-i place să fie pipăit la coadă sau pe păr și poate răspunde agresiv. Prin urmare, sunt mai potriviți pentru copiii cu vârsta de peste 6 ani care înțeleg deja cum să se comporte cu animalul lor de companie. Copiii mai mici, pe de altă parte, pot răni involuntar animalul de companie.

Pug este un companion perfect pentru copilul dumneavoastră. Potrivit pentru copii de toate vârstele. Pugs sunt răbdători. Îți va sprijini copilul în orice joacă, sau pur și simplu va sta lângă el dacă nu are starea necesară să se joace activ. Acest câine îi va anunța pe adulți prin lătrat dacă, de exemplu, copilul s-a urcat la înălțime sau se află în orice alt pericol domestic.

Bulldogii francezi sunt foarte sensibili la stările de spirit ale stăpânilor lor. Această calitate îi ajută să creeze legături cu copiii. Bulldogul francez va fi un prieten devotat pentru copilul dumneavoastră și va fi alături de el atunci când acesta este trist. Nu este prea activ, dar nici prea leneș. Reacționează calm la stimuli și nu latră aproape niciodată.

Cele mai active rase de câini. Cu ce animăluțe de companie nu se va plictisi copilul tău

Jack Russell Terrier este o rasă activă care cere multă atenție. Potrivită pentru copii de la 6 ani. Acestora nu le place să fie mângâiați prea mult. Așa că asigurați-vă că sunteți acolo pentru primele jocuri între copil și câine. Este un partener de joacă excelent pentru copilul neastâmpărat. Dacă copilul tău este liniștit, ia în considerare o altă rasă.

Câinele maltez Bologna este foarte inteligent, dar dresajul poate fi o problemă. Selectează un singur stăpân și îi este loial doar lui, chiar dacă sunt mai multe persoane în familie. Trebuie să socializeze. Maltezul se înțelege ușor cu copiii, se va juca mult și nu va fi agresiv, chiar dacă copilul îl trage vizibil de păr. De obicei, copiilor le place această rasă pentru aspectul său de păpușă.

Atunci când alegeți o rasă de câini de talie mică pentru copii, luați în considerare caracterul copilului dvs. și activitățile familiei dvs. Unii câini trebuie să fie tot timpul în centrul unei familii numeroase, jucându-se mult și des afară. Singuri și fără exerciții fizice, ei pot deveni apatici sau iritabili. Există unele rase care nu au nevoie de atenție directă constantă. Ele au nevoie doar să stea lângă un proprietar mic și să îi simtă prezența.

Adauga un comentariu