Stiri si curiozitati

Câine cu urechi lungi. Această caracteristică le oferă acestora un miros mult mai puternic

Publicat: 24 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câine cu urechi lungi. Această caracteristică le oferă acestora un miros mult mai puternic
Urechile mari și flexibile fac ca simțul olfactiv al câinelui să fie și mai puternic

Există multe rase de câine cu urechi lungi și flexibile. Aceste urechi fac ca un câine să pară mai jucăuș și mai vioi și nu lasă pe nimeni indiferent. Proprietarii de urechi mari și flexibile sunt, de obicei, rase de câini de vânătoare, pentru care acest „accesoriu” nu este doar pentru frumusețe.

Urechile mari și flexibile fac ca simțul olfactiv al câinelui să fie și mai puternic, atunci când se apleacă pentru a capta mirosul, urechile sale intră în contact cu pământul și colectează tot felul de microparticule, ceea ce îi conferă un miros mult mai puternic.

Câine cu urechi lungi. Animale de companie excelente care se înțeleg perfect cu stăpânii lor

Rasa de câine Teckel este activ și inteligent, Teckelul a fost inițial crescut pentru vânătoarea de nurci, dar acum este un companion excelent care se înțelege bine cu oamenii. Le place să se plimbe și să se joace jocuri active și au o curiozitate irepresibilă. Este important de știut că, din cauza construcției lor neobișnuite, teckelii nu trebuie să stea în picioare pe lăbuțele din spate sau să sară de la înălțime.

Shih Tzu se numără, la fel, printre câinii cu urechi lungi. Shih Tzu miniatural, asemănător unei jucării, este un animăluț deosebit, dar blând. Această rasă este jucăușă și iubitoare de distracție și adoră compania animalelor de companie. Un Shih Tzu se va descurca bine într-un apartament de oraș.

Basset Hound este o altă rasă care adoră să lenevească pe canapea cu stăpânul său. Basset Hound nu este cel mai docil, dar este un câine foarte loial. Are picioare neobișnuit de scurte, salivare abundentă și o expresie tristă, dar în fond Basset Hound este un animal ager și curios.

Beagle este agil, dar de obicei încăpățânat. Beagle nu suportă singurătatea și este foarte atașat de familia sa. Sunt energici și adoră tot felul de activități, dar și lătratul puternic. Așa că locuitorii apartamentelor de la oraș ar trebui să se gândească bine înainte de a avea un cățel din această rasă.

Rase de talie medie. Abilitățile uimitoare ale acestora

Springer Spaniel englezesc este blând și ușor de suportat. Acesta este un animal de companie ideal pentru familie. Crescut pentru perioade lungi de vânătoare, Springer Spaniel are nevoie de multă mișcare.

Drathaar are la fel urechi lungi. Această rasă se remarcă prin abilitățile sale uimitoare de dresaj. Acești câini germani își amintesc ușor comenzile și sunt iuți la minte, dar nu au un caracter foarte docil. Așa că sunt potriviți pentru crescătorii de câini cu experiență. Deși nu vor fi niciodată agresivi, își vor iubi membrii familiei din toată inima la fel ca și pisicile.

Kurzhaar este o altă rasă germană cu un caracter complicat. Foarte energic și prietenos, Kurzhaar nu tolerează singurătatea și lipsa plimbărilor active. De asemenea, nu se poate înțelege bine cu alte animale, în special cu rozătoare mici și păsări.

Rase de talie mare. Prin ce se remarcă aceștia?

Setter englezesc este o rasă mare cu urechi buclucașe combină bunătatea, o dispoziție veselă și maniere aristocratice. Iubește copiii și poate fi un excelent baby-sitter, fiind extrem de prietenos chiar și cu străinii, așa că nu va fi un câine de companie.

Loialul și grațiosul Weimaraner este de o frumoasă culoare argintie și este cea mai mare rasă dintre câinii de vânătoare europeni cu urechi lungi. Această rasă va găsi un limbaj comun cu ceilalți câini din casa sa, pisicile mai degrabă îl vor tolera, dar este mai bine să nu-l lăsați cu animalele de companie mici. Acestea pot fi percepute ca pradă.

St. Bernard este un câine cu urechi lungi. Acesta este fermecător și blând și de dimensiuni gigantice, St. Bernard este un companion ideal pentru familiile numeroase. Această rasă jucăușă și plină de viață, deși formidabilă, este afectuoasă și prietenoasă.

Adauga un comentariu