Prima pagină » Lifestyle » Caise uscate: beneficii și contraindicatii
Caise uscate: beneficii și contraindicatii

Caise uscate: beneficii și contraindicatii

22 dec. 2020, 10:06,
BZI.ro, în Lifestyle

Fructele uscate sunt bune pentru sănătatea umană. Acestea includ caisele uscate. Vă vom spune ce sunt de fapt caisele uscate. Beneficiile și contraindicatiile faimosului fruct uscat, precum și utilizarea acestuia, se află în recenzia noastră.

Caise uscate: beneficii, compoziție

Caisele uscate sunt caise uscate fără gropi. La ce folosește caisele uscate pentru femei și bărbați? Are următoarele efecte asupra organismului:

  • îndepărtează metalele grele;
  • scade nivelul colesterolului;
  • curăță intestinele;
  • compensează lipsa vitaminelor;
  • normalizează funcția inimii;
  • îmbunătățește circulația sângelui și producția de celule sanguine;
  • normalizează nivelul hemoglobinei;
  • îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar.

Nu uitați că beneficiile fructelor uscate precum caisele uscate sunt individuale pentru fiecare organism. Prin urmare, înainte de a începe să îl utilizați, vizitați medicul dumneavoastră, care vă va oferi sfaturi profesionale.

De asemenea, fructele uscate sunt bogate în apă – 100 g de produs conține aproximativ 30 g de apă. În plus, beneficiile caiselor uscate se datorează și faptului că fructele uscate sunt un carbohidrat complex.

Carbohidrații sunt esențiali în metabolism. Odată ajunși în corp, carbohidrații complecși sunt absorbiți încet, datorită cărora senzația de sațietate nu părăsește o persoană mult timp.

Această proprietate a caiselor uscate este indispensabilă pentru slăbit. Colegii mei recomandă compunerea unei diete în așa fel încât să existe caise uscate în ea în fiecare zi. Proprietățile utile rezidă nu numai în saturația pe termen lung, ci și în curățarea corpului, ceea ce este important și atunci când pierdeți în greutate.

Cu toate acestea, mulți se tem de conținutul de calorii al caiselor uscate. În practica mea, întâlnesc adesea părerea că este prea mare, astfel încât fructele uscate nu sunt potrivite pentru o dietă. Într-adevăr, 100 g de produs conține aproximativ 240 kcal. Cu toate acestea, rețineți că 100 g de caise uscate sunt adesea 14 felii.

Desigur, o astfel de cantitate nu va fi necesară dacă urmați o dietă. În plus, este destul de dificil să consumi o astfel de mână de fructe uscate odată, deoarece este destul de dulce.

Pentru a slăbi, vă recomandam să consumați 4 jumătăți de caise la o singură masă. Această cantitate de produs uscat nu conține mai mult de 70 kcal. Cu siguranță nu vor strica cifra și vor ajuta să facă față foamei, evitând o defecțiune a dietei.

Caise uscate: proprietăți nocive

În ciuda faptului că caisele uscate nu sunt periculoase pentru sănătate, consumul incorect sau un exces în dietă poate duce la următoarele consecințe nedorite:

  • scăderea indicatorilor tensiunii arteriale, care este nesigură în caz de hipotensiune. Pentru persoanele cu tensiune arterială scăzută persistentă, pe baza experienței mele practice, recomand utilizarea fructelor uscate în cantități extrem de mici. Auto-medicația vă poate dăuna sănătății. Prin urmare, asigurați-vă că vă vizitați medicul pentru a primi recomandări calificate despre consumul de caise uscate pentru corpul dumneavoastră;
  • o creștere a concentrației zahărului din sânge. De aceea, amintiți-vă că fructele uscate sunt contraindicate în diabetul zaharat.

De asemenea, rețineți că caisele uscate pot conține substanțe chimice care au fost utilizate de producător în procesul de prelucrare a caiselor. Studiați cu atenție compoziția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *