Prima pagină » Culinar » Calamari prăjiți, în aluat tempura. Rețeta perfecționată de bucătarii japonezi

Calamari prăjiți, în aluat tempura. Rețeta perfecționată de bucătarii japonezi

09 apr. 2024, 14:00,
în Culinar

Tempura este un stil japonez de a găti legume, proteine sau fructe de mare, care sunt tăiate în bucăți, și apoi acoperite în aluat și prăjite în ulei. Este un fel de mâncare foarte popular în restaurantele japoneze din Occident. În Japonia, există restaurante specializate în rețete tempura, care sunt adesea considerate restaurante fine. Tempura este atât o metodă tradițională de gătit, care a fost îmbunătățită de bucătari experimentați, cât și o rețetă simplă pe care o poți prepara acasă folosind ingrediente comune, pe care le ai deja în bucătărie. Iată cum poți prepara calamari prăjiți în stil tempura.

Calamari prăjiți, în aluat tempura

Calamarul este un ingredient gătit adesea în stil tempura, iar în Japonia este cunoscut și sub denumirea de ika furry, unde „furry” înseamnă prăjit. Cheia pentru a obține calamari fragezi constă în a nu-i găti prea mult, iar gătitul în stil tempura este ideal, deoarece calmarul este pătruns rapid atunci când este prăjit în baie de ulei.
Pentru a ne ușura munca, putem folosi inele de calamar congelate în locul calamarului proaspăt. Este recomandat să folosiți doar corpul calmarului sau inelele de calamari pentru această rețetă. Tentaculele au tendința de a deveni tari și gumate.

Veți avea nevoie de 450 de grame de calamar, doar corpul, curățat, sau inele de calamari congelate, 180 g făină albă, 60 ml amidon de cartofi, 1 ou mare, 180 ml apă rece cu gheață sau sifon, ulei de rapiță pentru prăjit, 1/4 linguriță shichimi togarashi (pudră de chili japoneză cu 7 arome), 1/4 linguriță aonori, (fulgi de alge verzi japoneze) și sare, după gust.

Mod de preparare

Tăiați corpul curățat al calamarului în inele de aproximativ 0,6 cm grosime (dacă folosiți calamar proaspăt) sau folosiți inelele de calamar dezghețate. Într-o tigaie adâncă, adăugați ulei și încălziți-l la foc mediu-mare până ajunge la 175-180 grade Celsius. În timp ce uleiul se încinge, pregătiți aluatul pentru tempura.
Într-un castron mediu, combinați făina și amidonul de cartofi (amidonul de porumb poate fi folosit ca substitut). Adăugați shichimi togarashi (piper de chili japonez cu 7 arome) și aonori (alge verzi uscate) la aluatul pentru tempura și încorporați-le ușor.

Într-un pahar, spargeți oul și adăugați apă rece cu gheață astfel încât oul și apa să însumeze 240 ml. Încorporați ușor oul și apa fără a amesteca prea mult. Adăugați amestecul de apă și ou la ingredientele uscate și încorporați ușor. Nu amestecați prea mult deoarece aluatul are tendința să devină mai elastic și mai tare (similar cu ceea ce se întâmplă cu aluatul de prăjitură când este amestecat prea mult).

În loc să înmuiați fiecare inel de calamar în aluat unul câte unul, încercați să înmuiați mai multe deodată și să le transferați rapid în uleiul fierbinte. Prăjiți-le până devin ușor aurii, cam 30 până la 40 de secunde. Inelele de calamar nu au nevoie de mult timp pentru a fi pătrunse. Lăsați calamarii prăjiți să se scurgă pe prosoape de hârtie și presărați-i ușor cu sare, după gust. Garnisați cu shichimi togarashi (piper de chili) și aonori (alge verzi uscate).

Bugetul.ro
Grila TV din România se schimbă din 1 martie. Noul post de televiziune a început emisia, iar cei mai mici dintre telespectatori sunt cei mai încântați
redactia.ro
Bucurie fără margini pentru Vladimir Putin. Ce cadou îi pregătește Donald Trump președintelui Rusiei
Bugetul.ro
Panică la Altex și Flanco după anunțul eMAG. Cum reușește cel mai mare magazin online din România să își depășească principalii rivali din piața autohtonă
a1.ro
Oana Radu, taxată dur pentru kilogramele în plus. Cum a apărut la Sala Palatului alături de Dorian Popa
Playtech.ro
Ţara care nu mai accepta românii! Motivul, unul controversat. Este un stat european, mulţi trăiesc deja acolo
observatornews.ro
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 31 martie
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Miturile despre cartofi, desființate de nutriționiști. Lista e lungă
realitatea.net
Băutura bogată în colagen care întinerește pielea și fortifică oasele în doar o lună. Conține un ingredient cheie, pe care îl găsești la 2 lei în magazine
SportpeSurse
Acuzații grave aduse jurnalistei Anca Alexandrescu despre legăturile pe care le are cu Horațiu Potra și Călin Georgescu
Playtech.ro
Ce pensie uriaşă încasează Gigi Becali în fiecare lună. Latifundiarul este şi el uimit de sumă: 'Nu am muncit...
Dailybusiness.ro
Ajutor financiar de 1.500 de lei acordat de stat pentru părinți. Ce condiții trebuie îndeplinite
RomaniaTV
Cuplul-surpriză al momentului! Mădălina Ghenea şi Sebastian Stan, împreună! Unde şi cum au fost surprinşi cei doi
stiriromania.ro
Cum arată Eliza Iliescu acum, la 19 ani. Din ce bani trăiesc lunar Adriana Iliescu și fiica ei
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI din Ucraina. Anunțul făcut de Zelenski, după umilința din SUA. Nimeni nu credea că o să mai audă asta!
redactia.ro
Decizia neașteptată luată de americani în privința Rusiei. Donald Trump i-a surprins pe toți
ego.ro
Blocaj în divorțul Prodan - Reghe! Palatul de la Snagov, ipotecat! Declarațiile exclusive ale celor doi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 martie 2025
04 martie 2025