Local

Călătorii de pe traseele metropolitane din Iași circulă la risc până în oraș. Oamenii trebuie să meargă pe jos câteva stații până găsesc un aparat de bilete – FOTO

Publicat: 03 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Călătorii de pe traseele metropolitane din Iași circulă la risc până în oraș. Oamenii trebuie să meargă pe jos câteva stații până găsesc un aparat de bilete - FOTO
Automatele de bilete din zona metropolitană nu sunt montate în toate stațiile

Călătorii de pe traseele metropolitane din Iași riscă de multe ori și merg fără bilete. Din cauza faptului că multe stații nu au astfel de automate, oamenii se văd în fața situației de a merge fără legitimația de călătorie

CTP Iași are un acord cu firma EPIN, care deține aparatele stradale de unde se pot achiziționa bilete de transport. De la introducerea curselor metropolitane, oamenii au fost mulțumiți că se pot deplasa cu transportul în comun din oraș până în comunele din apropiere. Totuși, a apărut un alt inconvenient, unele stații nu sunt dotate cu astfel de aparate.

Călătorii de pe traseele metropolitane din Iași merg la risc

În acest moment CTP are 20 de trasee metropolitane în care activează autobuzele companiei ieșene. De la 1 ianuarie 2023 au fost introduse cursele pentru comunele Aroneanu, Holboca, Bârnova, Ciurea, Popricani, Rediu, Tomești, Valea Lupului. La început au fost alocate 21 de autobuze și 10 minibusuri, însă numărul lor a crescut treptat odată cu înființarea noilor trasee. Astfel, fluxul de persoane care foloseau transportul în comun ieșeana a crescut considerabil.

„Au fost selectate, inițial, niște locații, noi avem 150 de aparate, însă nu știu dacă sunt în fiecare stație, însă am încercat să acoperim toate zonele care au justificare cu instalarea unui astfel de automat. Există un proces de relocare la CTP, atunci când există o cerere pe o anumită zonă, atunci ne transmit informațiile mai departe, iar noi vom analiza, iar în cazul în care această solicitare este justificabilă, atunci noi vom efectua modificarea”, a transmis Dan Cernea, reprezentant al companiei EPIN.

Totuși, a apărut și un inconvenient, oamenii s-au văzut în fața situației că nu au de unde cumpăra bilete, deoarece nu există aparate la fiecare stație în parte. Așadar, călătorii trebuie să fie atenți să aibă mereu unul în plus pentru a nu risca să meargă fără.

„Am noroc că îmi aduce cineva din familie bilete din oraș pentru că nu am de unde să iau de aici. Trebuie să merg trei stații pe jos până în centrul comunei ca să îmi iau un bilet. Cred că ar fi indicat să pună din două în două stații măcar bilete. Dacă te mai prinde și controlorul fără bilet, atunci greu te mai înțelegi cu ei”, povestește un locatar din Miroslava.

Călătorii pot face sesizare la CTP

În cazul în care situația persistă, iar tot mai mulți oameni sunt nemulțumiți, atunci se poate face o cerere la CTP pentru relocarea unui aparat. Compania monitorizează activitatea, iar dacă decide că nu este rentabil, atunci nu plasează un automat de bilete. Astfel, unii oamenii se văd în situația neplăcută de a merge fără bilet sau pe jos până la primul automat. Desigur că există și opțiunea de a cumpăra cu cardul, însă multă lume din zona rurală încă nu deține un card bancar.

„Există automate de bilete și am încheiat contracte cu primăriile din comune. Monitorizăm constant vânzările și, în funcție de volumul de tranzacții, aceste aparate pot fi relocate. Locația acestora a fost stabilită împreună cu primăriile din zonă”, a specificat Cristian Stoica, directorul CTP Iași.

Traseele metropolitane din Iași le dau bătăi de cap călătorilor, deoarece nu au de unde cumpăra bilete. Înainte de înființarea rutelor, aparatele au fost amplasate doar în anumite zone, nu în fiecare stație.

Adauga un comentariu