Local

Călătorii ieșeni sunt revoltați: Autobuzele sosesc greu și sunt foarte aglomerate!

Publicat: 19 ian. 2023
_____ Vizualizări 13 Comentarii
Călătorii ieșeni sunt revoltați Autobuzele sosesc greu și sunt foarte aglomerate
Ieșenii se plâng că autobuzele sunt pline și sosesc greu la orele de vârf

Locuitorii din municipiul Iași se plâng de faptul că transportul public a devenit un adevărat test de nervi. Călătorii sunt revoltați că timpii de așteptare sunt mari și că, atunci când sosesc în stații, autobuzele sunt atât de aglomerate încât șoferii nu mai reușesc să închidă ușile. Călătorii spun că problemele apar la orele de vârf, atunci când oamenii trebuie să ajungă la serviciu. Reprezentanții Companiei de Transport Public Iași se apără și susțin că iau act de fiecare sesizare primită din partea cetățenilor

Problema transportului public ieșean va fi întotdeauna un subiect fierbinte pentru locuitorii din Iași. Cu toate că municipalitatea a făcut investiții masive în transportul public, prin reînnoirea flotei de autobuze și tramvaie, acesta nu reușește întotdeauna să ofere servicii de calitate.

Călătorii ieșeni sunt revoltați că autobuzele sosesc greu

Andreea Luca purtator de cuvand CTP Iasi
Purtătorul de cuvânt CTP Iași, Andreea Luca declară că numărul autobuzelor și tramvaielor a fost suplimentat cu 20% începând cu 9 ianuarie 2023, după vacanța de iarnă

În fiecare dimineață, ieșenii așteaptă în stație un mijloc de transport pentru a-i duce la destinație. De la persoane care doresc să ajungă la locul de muncă până la elevi și studenți care trebuie să ajungă la orele de curs, fiecare are nevoie de un mijloc de transport.

Autobuzele sosesc foarte greu, iar timpii de așteptare sunt și de 60 de minute între aceleași mijloace de transport. Călătorii susțin că îngheață în stație în așteptarea lor, iar atunci când sosesc nu mai sunt locuri pe scaune sau trebuie să coboare, deoarece ușile nu se mai pot închide din cauza aglomerației.

Călătorii s-au plâns în repetate rânduri pe site-urile de socializare că autobuzele sosesc greu și că nu reușesc să ajungă la timp la serviciu. Este și cazul unui călător ieșean din cartierul Mircea cel Bătrân care susține că așteaptă autobuzul aproximativ o oră.

„Cred că numărul autobuzelor de pe ruta 44 a fost redus. Nu este posibil să aștepți un autobuz, în Mircea cel Bătrân, de la 7:18 până la 8:18 și să ajungi în stația Providența C.U.G la 8:37. Rușine CTP!”, a scris David T. pe o rețea de socializare.

CTP Iași anunță că numărul autobuzelor a fost suplimentat

autobuz electric
Chiar dacă numărul autobuzelor și tramvaielor a fost suplimentat, localnicii din anumite cartiere susțin că au întârzieri cu orele

Purtătorul de cuvânt al CTP Iași, Andreea Luca, declară pentru reporterii BZI că mijloacele de transport au fost sporite ca număr, astfel că pe străzile din municipiul Iași circulă cu 20 la sută mai multe autobuze și tramvaie, odată cu revenirea studenților în Iași.

„Începând cu data de 9 ianuarie 2023, numărul mijloacelor de transport a revenit la cel dinaintea vacanței școlare de iarnă, astfel că sunt cu 20 la sută mai multe autobuze și tramvaie pe traseele pe care operăm pe raza municipiului Iași”, susține Andreea Luca.

Reprezentanții CTP Iași transmit că se ia act de fiecare sesizare făcută de către locuitorii municipiului Iași și îi îndeamnă pe aceștia să transmită mesajele cât mai concret pentru a ști exact unde trebuie să intervină compania.

„În ceea ce privește situația generală prezentată, instituția noastră face eforturi pentru îmbunătățirea condițiilor pe care le oferă, iar feedback-urile constructive sunt de mare ajutor în acest demers. Așadar, îi încurajăm să ne transmită reclamații în legătură cu serviciile noastre, dacă au nemulțumiri în acest sens. Analizăm fiecare sesizare pentru a interveni punctual acolo unde se impune”, declară Andreea Luca, purtător de cuvânt în cadrul CTP Iași.

Așadar, cu toate că municipalitatea a investit masiv în parcul de autobuze și tramvaie, numărul acestora nu reușește întotdeauna să satisfacă necesitățile localnicilor, iar călătorii sunt revoltați.

Comentarii
  • Da se fac eforturi susținute pentru a sta în stații cît ma mult–iar duamna luca se duce la birou să bea cafeaua cu tramvaiul sau autobuzul stînd ore întregi în așteptarea lor–-oare așa de des își iau și salariile nemeritate

  • Sa plece acasă toate pletele din ctp. Numai servici nu fac,toată ziua cafele și cumatrii prin birouri. Soferii dacă au masina ies la strada daca nu,nu mănâncă!

  • Atitudini arogante ale soferilor,intarzieri absolut ridicole,sistemul digital din statii nu merge,compostoarele din autobuze nu functioneaza dimineata la prima ora…
    Si toate se regasesc in costurile biletelor,nu?Ca de aia le-au marit…

  • Pai daca autobuzele noastre ale iesenilor au zburat la ciobenii din zona metropolitana care si-au facut vile de lux, cred si eu. Era de asteptat sa stam mai mult sau in plus in statii. Dar na, cu un primar de doi lei, si orasul merge tot de doi lei.

  • Mijloacele de transport sunt supraaglomerate de cei care au gratuitati, si fac plimbari. Dimineata un autobuz destinat transportului pentru elevi , era plin cu acesti calatori. La orele de varf ar trebui sa ii lase sa calatoreasca pe cei ce merg la scoala/facultate si serviciu. Unde mai pui ca un tramvai din statia Palatul Culturii pana in Podu Ros , face cam 20-25 minute. Vinerea verde s-a suspendat ca nu sunt fonduri, desi acest principiu trebuie aplicat si categoriilor cu gratuitati. Sa fie demarcat clar un culoar unic, DOAR pentru mijloacele de transport in comun , tacsiuri si masinile de interventie , ambulanta…

  • Parcul auto s-a înnoit dar nu a crescut nr autobuzelor, as zice chiar că s-a mai diminuat de când CTP a preluat și zona metropolitană. Așa puține cate sunt, autobuzele sunt mereu pline de pensionari care circula la orice ora și oriunde de de cele mai multe ori doar pt o singura stație, fara sa țină cont că sunt salariați care trebuie sa ajungă la serviciu, elevi, studenți care se grăbesc la cursuri… Pensionarii au drepturi, noi ceilalți care plătim bilete și abonamente( mult prea scumpe pt calitatea serviciilor și pt veniturile noastre) , de cele mai multe ori nu avem loc în mijloacele de transport. Se v-a reduce aglomerația în mijloacele de transport atunci când pensionarii nu vor mai circula gratuit. Cat despre sistemul de afișaj al timpilor de așteptare, cel puțin pt autobuze, e un mare fasss….niciodată , in nicio statie in care m-am aflat nu am văzut niciodată afișat timpul cât mai aproape de realitate. Bani sifonari aiurea.

  • Referitor la transportul in comun din mun. Iași:este aceeași problema din totdeauna,lipsa de disciplină a șoferilor și vatmanilor. Locuiesc in Iași de 60 de ani,de când m-am născut. Când eram elev se circula la fel,pe scara. Șoferii își iau libere când vor,mai ales in timpul săptămânii de lucru iar sâmbătă și duminică lucrează pentru că sunt plătiți dublu plus libere. Conducerea Ctp știe foarte bine.Poti face sesizări in fiecare ora,fara efect .Ctp este un mecanism electoral,nu este o regie in slujba călătorilor! Călătoriile sunt foarte scumpe. 80 la sută din călători au gratuități sau reduceri,atunci cine plătește? Primarul știe foarte bine! Nu se va rezolva nici peste 20 de ani!

  • Referitor la transportul in comun din mun. Iași:este aceeași problema din totdeauna,lipsa de disciplină a șoferilor și vatmanilor. Locuiesc in Iași de 60 de ani,de când m-am născut. Când eram elev se circula la fel,pe scara. Șoferii își iau libere când vor,mai ales in timpul săptămânii de lucru iar sâmbătă și duminică lucrează pentru că sunt plătiți dublu plus libere. Conducerea Ctp știe foarte bine.Poti face sesizări in fiecare ora,fara efect .Ctp este un mecanism electoral,nu este o regie in slujba călătorilor! Călătoriile sunt foarte scumpe. 80 la sută din călători au gratuități sau reduceri,atunci cine plătește? Primarul știe foarte bine! Nu se va rezolva nici peste 20 de ani! Conducerea Ctp este politizată,ca atare nu este și nu va fi eficienta. Este același sistem socialist de conducere! PSD-ul să trăiască! Acest oraș este blestemat să aibă numai primari slabi! La telefonul „verde”răspunde o femeie care nu a trecut de gimnaziu.Daca a trecut este și mai grav! Oricum te exprimi pentru ea vorbești urat! Săraca nu are noțiuni elementare de limba romana!

  • Atenție! Comuniștii dădeau abonamente pensionarilor cu jumătate de preț și cu două călătorii pe zi! PSD ,adică Simirad,a instituit gratuitate pentru pensionari! Era anul când PSD era în pericol sa plece de la putere! A fost votat cu peste 70 la sută,ghici de cine,pensionari cumva?

  • Reclamații la primărie nu se fac ; când trec mii de oameni pe o stradă , trotuarul fiind ocupat de o mașină sau 2 nimeni nu sună la locală . Toți așteaptă să cadă din cer , creStnilor.

  • Când fiecare tramvai , autobuz va veni in statie din maxim 5 in 5 minute , majoritatea nu vor mai folosi mașina . Parcări la intrarea în oraș pt numere din afara și taxa pt cei ce vor sa intre cu mașina . Coluar unic pt transportul public și urgență în tot orașul.

  • La ora 14 din Târgu cucului spre tatarasi e o adevărată lupta sa urci într-un mijloc de transport. Ies elevii de la școală și nu exagerez cu nimic când spun ca sunt aproape și câte o suta de persoane în ambele stații,la autobuzul 20 și la tramvai. Ce e de făcut?

Adauga un comentariu