Local

CTP Iași a adus două autobuze istorice la Muzeul Transportului Public din Iași

Publicat: 05 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
CTP Iași a adus două autobuze istorice la Muzeul Transportului Public din Iași
Achiziții noi pentru Muzeul Transportului Public Iași

Compania de Transport Public Iași a achiziționat două autobuze istorice pentru a completa patrimoniul Muzeului Transportului Public Iași. Cele două modele fabricate în România au fost identificate de Asociația Pasionaților de Transport Public Tramclub Iași

Compania de Transport Public Iași (CTP) a adus în primele zile ale lunii noiembrie 2020 două autobuze istorice pentru a completa patrimoniul Muzeului Transportului Public Iași. Autobuzele au fost achiziționate la începutul anului, iar cele două modele au fost identificate de Asociația Pasionaților de Transport Public Tramclub Iași. În anul 2019 a fost organizată o primă evaluare tehnică și estetică a vehiculelor.

„Unul dintre autobuze este destinat expunerii în colecția muzeului, iar cel de-al doilea va fi folosit pentru piese de schimb, necesare pentru reabilitarea troleibuzului Rocar 212E și pentru crearea unui fond de subansamble necesare întreținerii vehiculelor Rocar pe viitor. Autobuzul Dac 112 UDM, cu numărul de înmatriculare CT 03 DXU, a intrat săptămâna trecută în garajul Secției 1 a CTP Iași. De asemenea, astăzi, 4 noiembrie, cel de-al doilea autobuz Dac 112 UDM, de la CT BUS Constanța, a intrat în garajul Secției 1 a CTP Iași. Autobuzul, înmatriculat CT 03 DXT, va fi recondiționat și introdus în colecția de vehicule a muzeului. Reamintim că Muzeul Transportului Public Iași este închis pe durata stării de alertă, emisă la nivel național”, au declarat reprezentanții CTP Iași.

Muzeul situat în zona Tudor Vladimirescu a fost înființat la sfârșitul anului 2018, având ca obiectiv punerea în valoare a istoriei de peste 120 de ani a transportului public ieșean.

Autobuzele second-hand cumpărate recent de CTP Iași vor ieși la stradă până la sfârșitul lunii noiembrie 2020

Până la sfârșitul lunii noiembrie 2020, autobuzele rulate achiziționate recent de CTP Iași vor fi puse în circulație pe traseele aglomerate din Iași. Achiziția a fost realizată în contextul în care mai multe tronsoane de linii de tramvai au intrat în modernizare, iar reprezentanții CTP Iași au fost nevoiți să suspende câteva rute de tramvai importante. Primele 12 autobuze scurte au ajuns pe data de 2 noiembrie 2020 la Iași. Cele 9 autobuze articulate vor fi aduse din Germania și vor circula în special pentru asigurarea transportului elevilor și studenților după jumătatea lunii noiembrie. Costurile achiziției au fost de 1.933.050 lei, fără TVA, iar costurile de transport au fost de aproximativ 217.853 de lei.

Adauga un comentariu