Sport

Calculele luptei la titlu din Liga I de fotbal. Avantajul major al Universității Craiova în disputa cu CFR Cluj

Publicat: 14 iul. 2020
Universitatea Craiova a învins FCSB cu 2-1 și s-a distanțat la patru puncte de principala urmăritoare, CFR Cluj, în Liga I de fotbal.
Universitatea Craiova are un avantaj major în lupta cu CFR Cluj, din Liga I de fotbal.

Universitatea Craiova a învins FCSB cu 2-1 și s-a distanțat la patru puncte de principala urmăritoare, CFR Cluj, în Liga I de fotbal. Universitatea Craiova are programate două deplasări în următoarele două runde, la Botoșani și la Giurgiu

Universitatea Craiova a învins FCSB cu 2-1 și s-a distanțat la patru puncte de principala urmăritoare, CFR Cluj, în Liga I de fotbal. CFR Cluj are un meci mai puțin disputat, cu Gaz Metan, programat aseară.
Universitatea Craiova mai are, pe lângă diferența de un punct din clasament care se poate reface în cazul unei victorii a CFR-ului cu Gaz Metan, un alt avantaj major în lupta pentru titlu cu formația lui Dan Petrescu, oferit de succesul reușit în meciul direct, 3-2, în Gruia, în urma căruia va primi trofeul în caz de egalitate de puncte după ultima etapă.

Calculele luptei la titlu din Liga I de fotbal

Universitatea Craiova are programate două deplasări în următoarele două runde, la Botoșani și la Giurgiu, pentru meciul cu Astra, iar șanse puncte îi oferă „luxul” de a câștiga titlul în Liga 1 și în cazul unui rezultat de egalitate în ultima rundă, când primește vizita CFR-ului.
Echipa antrenată de Dan Petrescu, campioana ultimelor două ediții din Liga 1, va juca, după meciul cu Gaz Metan, pe Arena Națională, cu FCSB, și cu FC Botoșani, în Gruia, înaintea decisivului din ultima etapă, de la Craiova.
Cel puțin la prima vedere, Craiova are un program mai ușor în următoarele două runde, FCSB, în ciuda rezultatelor modeste din ultimele etape, având, totuși, posibilitatea să încurce CFR Cluj weekend-ul viitor, ”roș-albaștrii” reușind un meci solid în precedenta confruntare directă, câștigată de formația lui Dan Petrescu datorită unui autogol al lui Ovidiu Popescu.

Cristiano Bergodi, antrenorul Universității Craiova: „Nu vorbim de titlu”

Cristiano Bergodi este mulțumit de jocul elevilor săi din meciul cu FCSB și se gândește deja la duelul cu FC Botoșani, echipă pe care o consideră periculoasă.

„Știam că este foarte greu, FCSB este o echipă foarte bună, jucători de talie, de bandă. Ne-am descurcat binișor. Acum am trecut de acest test de maturitate. Ne-am comportat bine, vreau să-i felicit pe băieți. Eu de obicei nu vorbesc de arbitru. Stăteam și departe, nu știu dacă a atins sau nu a atins. De arbitraj nu vorbesc, chiar dacă a fost bun sau mai puțin bun. Pentru lupta la titlu e normal că sunt și meciuri mai puțin bune. Important e că am câștigat. Sunt mulțumit de ceea ce am văzut, un grup unit, s-a văzut asta și în timpul meciului. Nu vorbim de titlu, vedem mâine ce va face CFR. Mai avem trei meciuri grele, luăm meci cu meci, mai avem un meci important cu Botoșani. E o echipă antrenată bine, nu ne va fi ușor. Îmi e teamă, e o echipă foarte bună Botoșani. Suntem pe un drum bun, vreau să le mulțumesc tuturor celor care lucrează cu mine”, a spus Cristiano Bergodi.

Gigi Becali nu este impresionat de jocul Universității Craiova

Craiova este pe primul loc cu 41 de puncte, la patru puncte distanță de CFR Cluj. Oltenii au cinci victorii la rând sub comanda lui Cristiano Bergodi.
Gigi Becali nu este însă impresionat de jocul oltenilor și nu crede că aceștia vor câștiga campionatul. „Craiova nu a jucat nimic! Nu a avut nicio ocazie! Noi am avut 100 de ocazii, am jucat… Bine, nici noi nu am jucat prea bine. Eu zic că ei nu vor lua titlul. Să vă explic de ce. Craiova nu are valoare de campioană! Nu a jucat ca o campioană! Trebuia să ai mai multe ocazii când joci acasă. Nu știu dacă CFR Cluj e mai bună”, a declarat Gigi Becali.

Adauga un comentariu