Sport

Universitatea Craiova se gândește deja la titlul de campioană: „Suporterii nu vor mai putea fi opriți”

Publicat: 07 iul. 2020
Universitatea Craiova a devenit favorită la titlu de campioană după ce Astra Giurgiu a încurcat-o pe CFR Cluj, cu un 2-2 la Giurgiu.
Universitatea Craiova se gândește deja la titlul de campioană

Universitatea Craiova a devenit favorită la titlu după ce Astra Giurgiu a încurcat-o pe CFR Cluj, cu un 2-2 la Giurgiu. Craiova și CFR se vor întâlni în ultima etapă, iar meciul s-ar putea disputa cu titlul pe masă

Universitatea Craiova a devenit favorită la titlu după ce Astra a încurcat-o pe CFR, cu un 2-2 la Giurgiu. Oltenii sunt pe primul loc, la un punct distanță de actuala campioană a României, cu cinci etape înainte de final.
Craiova și CFR se vor întâlni în ultima etapă, iar meciul s-ar putea disputa cu titlul pe masă. Silviu Lung, fostul mare portar al Craiovei, se așteaptă deja la un spectacol din partea suporterilor olteni.

„Declaram în urmă cu câteva luni că CFR și Craiova vor fi echipele care se vor bate pentru titlul de campioană. Acum, FCSB va ajunge să arbitreze ceea ce am prezis.
Am rămas foarte surprins de ce e acolo (n.a. – la FCSB). Credeam că FCSB va fi mai aproape de titlu. E un paradox. FCSB joacă un fotbal frumos, dar cei de acolo plătesc tribut unor greșeli.
Cred că va fi un joc spectaculos între Craiova și FCSB, iar Craiova are prima șansă. Anul acesta e sortit să fie anul Craiovei. Ar fi ceva incredibil. Suporterii nu vor mai putea fi opriți dacă echipa ia campionatul”, a spus Silviu Lung la Pro X.

Andrei Burcă: „Universitatea Craiova e favorită la titlul de campioană”

Andrei Burcă, fundașul lui CFR Cluj, s-a arătat dezamăgit după partidă, nu a reușit să explice pasa proastă a echipei și a recunoscut că Universitatea Craiova este favorită la titlul de campioană.

„Am venit aici cu speranțe de a câștiga, suntem foarte supărați. Am condus și, de obicei, nu primeam gol. Acum am luat 2 goluri, cu Craiova am luat 3. Trebuie să facem ceva să ieșim din această pasă și să ținem capul sus. Deocamdată suntem la mâna noastră, chiar dacă Craiova e favorită la titlu. Foarte multe goluri, inexplicabil de multe.
Trebuie să fim concentrați și să lucrăm mai mult. Ne-a spus Dan Petrescu să ținem capul sus, o să avem ședință săptămâna următoare și rezolvăm. Noi trebuie să fim concentrați la campionat, trebuie să jucăm din nou în Champions League, știți ce figură frumoasă am făcut anul trecut.
Nu a zis nimeni că sunt probleme la club. Suntem fotbaliști și trebuie să ne facem treaba pe teren. Craiova e favorită, au meciul direct contra noastră. În același timp, suntem și noi la mâna noastră”, a declarat Burcă, după meci.

La finalul meciului Astra-CFR Cluj, 2-2, Dan Petrescu a recunoscut că a avut un schimb de replici cu Dani Coman, președintele celor de la Giurgiu.
Iar modul în care a spus-o a lăsat clar de înțeles că nu a fost nimic protocolar în discuțiile dintre cei doi oficiali.

Dan Petrescu s-a băgat peste Dani Coman în timp de oficialul Astrei îi reproșa o fază importantă lui Andrei Chivulete

Cearta dintre Coman și Petrescu a fost legată de arbitraj. Coman i-a reproșat arbitrului Chivulete că golul doi a fost marcat dintr-o fază în care a dictat lovitură liberă pentru CFR, deși fusese fault pentru Astra, asupra lui Crepulja. Petrescu s-a băgat în discuție și de aici a ieși cearta dintre cei doi oficiali.

„Eu nu sunt prieten cu Dani Coman, nu am fost niciodată. Întrebați-l pe el ce s-a întâmplat, nu am nicio treabă”, a zis Dan Petrescu.

„A fost la pauză un schimb contradictoriu de replici, dar nimic altceva. Păi nu suntem prieteni, provenim din generații diferite, nu am jucat împreună, nu ne-am antrenat împreună. Are dreptate, nu suntem prieteni”, a spus Dani Coman.

Totodată, fostul portar l-a asigurat pe Dan Petrescu de corectitudinea Astrei în jocurile următoare.

„Îi asigur pe cei de la CFR Cluj că vom juca la fel și cu celelalte echipe. Jucătorii au prime la fiecare meci, primele sunt plătite”, a mai afirmat Coman.

La finalul jocului Astra-CFR Cluj, scor 2-2, Alexandru Dandea, jucătorul Astrei, a afirmat că în ciuda interdicției de a juca în Europa, jucătorii trag pentru clasarea pe podium. În plus, conducerea chiar le-a oferit prime de joc în afara celor de obiectiv!
Afirmațiile fotbalistului au trezit interesul celor prezenți în platoul emisiunii Fotbal Club pentru că reapariția primelor la Giurgiu, echipă cu restanțe la salarii, constituie o surpriză. Echipa nu merge în nicio cupă europeană din cauza interdicției decise de UEFA, iar clasarea echipei pe podium aduce fiecărui jucător încasarea unei prime de obiectiv. Ceea ce l-ar obliga pe Niculae la cheltuieli mai mari.

Astra a jucat pe prime cu FCSB și cu CFR Cluj. Cine le dă?!

Intrat prin telefon la Fotbal Club, președintele Dani Coman a afirmat că toți banii la Astra sunt plătiți de patronul Ioan Niculae, chiar dacă au fost momente în care el și alte persoane din conducere au oferit împrumuturi pentru depășirea unor situații care nu sufereau amânare.

„Noi avem prime stipulate pentru fiecare lucru, dacă terminăm pe locul 3 vom încasa niște prime foarte bune. Ne luptăm pentru ele. Nu se pune problema să nu le luăm, întotdeauna am obținut banii într-un fel. La ultimele două meciuri (n.r.- cu FCSB și CFR) am avut și prime separate, în afară de ce am avut în contract. Nu știu cine aduce banii, conducerea ne anunță asta”, a declarat Dandea.

Întrebat dacă este adevărat că el a oferit prime Astrei, Coman a negat acest lucru.

„Nu, nu dau eu bani jucătorilor. Toți banii plătiți la Astra sunt ai domnului Niculae. Au fost momente în care am ajutat, la fel ca și domnul Buduru (n.r.- Petre Buduru, directorul executiv de la Astra), dar mereu ne-am luat banii înapoi”, a spus Coman.

Adauga un comentariu