National

Calendar Ortodox 26 noiembrie 2022: Sfântul Ocrotitor al copiilor și al familiei, mare sărbătoare sâmbătă! Rugăciune pentru vindecarea suferințelor și a tuturor bolilor sufletești și trupești

Publicat: 26 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Calendar Ortodox 26 noiembrie 2022 Sfântul Ocrotitor al copiilor și al familiei mare sărbătoare sâmbătă Rugăciune pentru vindecarea suferințelor și a tuturor bolilor sufletești și trupești
Sărbătoare astăzi 26.11.2022

Ce sărbătoare este sâmbătă în calendar ortodox 26 noiembrie 2022? Un mare sfânt, ocrotitor al copiilor și al familiei, este prăznuit de Biserica Ortodoxă în această zi.

Sfântul Stelian, sărbătoare calendar ortodox 26 noiembrie 2022. Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor și al familiei, este sărbătorit sâmbătă de Biserica Ortodoxă.

Rugăciune pentru vindecarea suferințelor și a tuturor bolilor sufletești și trupești, pe care este bine să o rostească sâmbătă toți credincioșii! „Bucură-te, Sfinte Steliane, mare facător de minuni, grabnic vindecător al suferințelor și al bolilor sufletești și trupești!”

Sărbătoare calendar ortodox 26 noiembrie 2022

Sfântul Cuvios Stelian, sărbătoare calendar ortodox 26 noiembrie 2022. În fiecare an, la data de 26 noiembrie, Biserica Ortodoxă face prăznuirea sfântului considerat un adevărat ocrotitor al pruncilor și al familiei.

Sfântul Stelian a trăit în urmă cu 1300 de ani în provincia Paflagonia din Asia Mică, teritoriul Turciei de astăzi.
După moartea părinţilor şi a fraţilor săi, la o vârstă potrivită, plin de iubire dumnezeiască şi povăţuit de Duhul Sfânt, el şi-a împărţit averea săracilor şi s-a retras în pustiu, pentru a se adânci în rugăciune şi cunoaşterea lui Dumnezeu. A intrat într-o peşteră unde primea hrană de la înger. Viaţa sa de rugăciune l-a învrednicit de darul facerii de minuni, pe care l-a folosit mai ales în vindecarea copiilor chinuiţi de diferite boli, scrie basilica.ro.
Sfântul Stelian Paflagonul este considerat ocrotitor al pruncilor şi al familiei creştine. Viaţa sa de rugăciune, râvna şi iubirea de Dumnezeu l-au învrednicit de darul facerii de minuni, tămăduindu-i mai ales pe copiii bolnavi.

„Aflând de rugăciunile sale foarte puternice, tot mai mulţi oameni se duceau şi îi cereau în mod special să rostească rugăciuni pentru salvarea copiilor lor. Astfel, din punctul acesta de vedere, minunile sale au fost deosebite deoarece rugăciunile sale au fost ascultate de Dumnezeu şi molima aceasta s-a oprit ca efect direct al nevoinţei în rugăciune a Sfântului Cuvios Stelian. În aşa măsură a fost bineplăcută rugăciunea sa înaintea lui Dumnezeu, încât el a rămas în conştiinţa creştinilor din ţara Paflagoniei şi a apoi în conştiinţa creştinătăţii din Răsăritul Ortodox, ca un ocrotitor al copiilor şi al familiei prin excelenţă”, a declarat părintele consilier patriarhal Florin Şerbănescu, parohul Bisericii Lucaci din Bucureşti .

 

Adauga un comentariu