National

Călin Georgescu, diplomat și specialist ONU a vorbit, în emisiunea „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE, legat de fiebintele subiect Schengen

Publicat: 14 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Călin Georgescu diplomat și specialist ONU a vorbit în emisiunea Dezbaterea Zilei - programul BZI LIVE legat de fiebintele subiect Schengen
Călin Georgescu la BZI LIVE despre eșecul României de aderare la Schengen

Călin Georgescu a discutat în cadrul ediției „Dezbaterea Zilei” la BZI LIVE despre eșecul  României de aderare la Schengen. Discuția a avut loc în contextul în care pe 8 decembrie 2022, Miniştrii de Interne din Uniunea Europeană s-au reunit la Bruxelles, în cadrul Consiliului pentru Afaceri Interne (JAI) pentru a vota aderarea României la Schengen.

În acest fel, întrucât Austria a rămas fermă pe poziții, s-a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen.

Călin Georgescu, în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

La ediţia „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, miercuri, 14 decembrie, s-a discutat alături de invitatul Călin Georgescu despre eșecul intrării României în spațiul Schengen. Totodată, a fost analizată şi decizia Consiliului JAI cu privire la extinderea spaţiului Schengen. Potrivit invitatului, vinovată în eșecul României este doar clasa politică actuală.

„În primul rând, e interesant cum clasa politică s-a revoltat pe acest subiect. De ce nu vă revoltaţi pe faptul că nu sunt drumuri, că nu avem profesori, că nu sunt spitale, ca jumătate din ţară este plecată peste hotare? De ce nu vă revoltaţi că dispar copii?
Se revoltă pe un subiect pe care este de la sine înţeles că e rezultanta incapacităţii politice de 32 de ani. Vă reamintesc că acest subiect se discută de 11 ani. Asta înseamnă că este o clasă politică bună de aruncat la gunoi. Ceea ce s-a întâmplat este rezultanta nemuncii lor. Noi nu avem ce să negociem. Tu nu ai ce să negociezi atunci când eşti în Europa.
Schengen astăzi nu înseamnă nimic. Avem probleme uriaşe legate de economia ţării. În momentul de față importăm tot şi vindem doar resursele primare. Nu ai nicio dezvoltare. Toată ţara este într-o situaţie jalnică din cauza unei economii care nu funcţionează. Toți banii care sunt atribuiţi pentru diverse lucrări sunt, practic, preluați de firmele căpuşe şi sunt dirijaţi în conturile celor care decid. De aceea am insistat pe dezvoltarea şi răspândirea largă a întreprinderilor mici şi mijlocii. Firmele româneşti n-au capacitatea de export pentru că sunt blocate.
Trebuie să înţelegem că avem de restructurat o ţară. Ne revoltăm pe probleme foarte grave. Gândiţi-vă la ce cumpăra România astăzi. Cumpără drone din Turcia cu 30 de milioane când o dronă costa 5 milioane. Cei care spun că sunt în opoziţie, este o opoziţie falsă. Ce ar trebui făcut acum? Ar trebui să existe o comisie parlamentară care să studieze cum s-au privatizat bunurile româneşti. Cu asta trebuie să se ocupe.
Dacă am fi avut pe cineva cu minimă demnitate din clasa politică sau măcar şeful statului, ar fi ignorat. Ar fi tratat lucrurile sub o altă formă. Lucrurile astea se fac în cancelarii. S-a ajuns la un prag peste care nu se mai poate trece. Este finalul pentru această clasă politică”, a declarat Călin Georgescu.

Călin Georgescu: „Este un jaf care trebuie să se oprească ”

În aceeaşi cheie, Călin Georgescu a vorbit și despre poziția Austriei, dar și despre companiile internaționale de pe piața din România.

„Companiile internaţionale jefuiesc în fiecare minut această ţară, dar politicienii nu se revoltă. Poporul trebuie să înţeleagă că acest subiect de datorează incompetentei clasei politice.
Austria ne-a luat pădurile, ne-a luat băncile, ne-a luat petrolul, deşi nu mai este interesată de noi. Luaţi în calcul că nu doar Ambasada României de la Viena, ci toate Ambasadele din lume sunt inutile, pentru că nu îşi fac jobul. De ce avem Ambasadă în Austria? Să se negocieze şi să se ridice interesul naţional la rang de lege. Lucrul acesta nu există.
Cine pe cine investeşte? Doar se jefuieşte. Nu se investeşte nimic. Discutăm nu doar despre tehnologie, ci de infrastructură, de logistică. Este un jaf care trebuie să se oprească. OMV nu a investit nimic în România. Noi avem resurse şi plătim propriile noastre resurse. Economia românească practic nu există. Cine a fost vinovat de atitudinea Austriei? Nu avem ce să spunem decât în contextul în care eşti stăpân pe ţara ta.
Ceea ce s-a întâmplat cu Schengen este dovada clară că România are nevoie de conducători care să îşi respecte poporul. Orice preşedinte sau guvern este în slujba poporului, şi nu invers. Clasa politică astăzi a dovedit incapacitate totală.
Nu ştiu cine pe cine trebuie să se revolte. Se vede incapacitatea clasei politice. De fapt, nici nustiu dacă avem clasă politică. Este un moment prielnic când noi am putea recupera tot ce am pierdut, prin a avea un nou model de stat. Exact în acest haos. Vom fi pregătiți de haos dacă ne întoarcem la rădăcini, la modelul care restaurează ordinea”, a conchis Călin Georgescu.

În „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE Călin Georgescu a vorbit și despre dezvoltarea durabilă și sănătoasă a României.

Adauga un comentariu