Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu atacă dur Guvernul Orban: „Pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!“

Publicat: 14 oct. 2020
Călin Popescu Tăriceanu cu mâinile la nas
Călin Popescu Tăriceanu consideră că interzicerea pelerinajului de la Iaşi la Sf. Cuvioasă Parascheva reprezintă o gravă încălcare a libertăţii religioase a românilor

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, atacă dur Guvernul Ludovic orban, care a interzis celor care nu sunt din orașul Iași să poată avea acces la moaștele Sfintei Parascheva. Călin Popescu Tăriceanu a scris pe pagina sa de Facebook că interzicerea pelerinajului de la Iaşi la Sf. Cuvioasă Parascheva reprezintă o gravă încălcare a libertăţii religioase a românilor.

„Astăzi ar fi trebuit să fie pelerinajul de la Iaşi cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva. Guvernul Orban a hotărât, peste noapte, că anul acesta pelerinajul nu se ţine. În opinia mea, este o gravă încălcare a libertăţii religioase a românilor. Văd că a devenit o obişnuinţă ca Iohannis şi Orban să intervină în viaţa credincioşilor, în special a celor ortodocşi”, susține Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: „Pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!“

Liderul ALDE este de părere că decizia de a nu se mai desfăşura acest pelerinaj ar fi trebuit anunţată din timp.

„Nu pot să nu compar felul în care Guvernul PNL ia asemenea decizii şi felul în care alte guverne îşi anunţă credincioşii de anularea unor asemenea evenimente majore. Luaţi de exemplu cazul celui mai mare pelerinaj musulman, cel de la Mecca. Milioane de musulmani străbat mii de kilometri ca să ajungă acolo. Credeţi că guvernul saudit le-a spus de pe azi pe mâine că pelerinajul nu se mai ţine? Nu! Le-au spus cu luni de zile în avans, tocmai pentru ca oamenii să ştie. La fel este cazul pelerinajului hindus de pe malurile Gangelui.

Asta înseamnă respect pentru oameni, pentru credinţa lor. Asta înseamnă să-ţi pese mai mult de ei decât de voturile lor. Nu uitaţi că de Paşte domnul Iohannis ne-a spus să stăm în case sau după sărbătorile pascale vor fi înmormântări! Pe scurt, Iohannis şi Orban ne spun aşa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

„Este anul în care nu sunt la Iaşi alături de credincioşii ortodocşi“

Șeful ALDE le-a transmis credincioşilor că, deşi „nu se află alături de ei la Iaşi, se gândeşte la ei“.

„Este anul în care nu sunt la Iaşi alături de credincioşii ortodocşi, dar asta nu înseamnă că nu mă gândesc la ei. Fie că Sfânta Cuvioasa Parascheva să ne ocrotească şi să ne călăuzească în vremurile acestea”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

„Ne-au sacrificat copiii ca să poată fura alegerile!“

Într-o altă postare, Călin Popescu Tăriceanu a spus că începerea anului şcolar a fost făcut în scop electoral.

„Începerea anului școlar pe 14 septembrie a fost făcută doar în scop electoral, doar ca Iohannis și Orban să poată spune că situația medicală este sub control, doar pentru ca alegerile locale să se poată ține pe 27 septembrie!“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a postat pe Facebook un mesaj în care a făcut acuzaţii grave despre deciziile care au fost luate de guvernanţi.

„Sper că nimeni nu mai are dubii că începerea anului școlar pe 14 septembrie a fost făcută doar în scop electoral, doar ca Iohannis și Orban să poată spune că situația medicală este sub control, doar pentru ca alegerile locale să se poată ține pe 27 septembrie! Adică ne-au sacrificat copiii ca să poată fura alegerile! Acum încep să închidă școală după școală și este clar că este doar o chestiune de timp până când totul se va închide!“, a scris pe pagina sa de Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Comentarii
Adauga un comentariu