Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban: „Ne-au sacrificat copiii ca să poată fura alegerile!“

Publicat: 11 oct. 2020
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu cere amânarea alegerilor parlamentare din decembrie

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban. Călin Popescu Tăriceanu a postat pe Facebook un mesaj dur şi spune că începerea anului şcolar a fost făcut în scop electoral.

„Începerea anului școlar pe 14 septembrie a fost făcută doar în scop electoral, doar ca Iohannis și Orban să poată spune că situația medicală este sub control, doar pentru ca alegerile locale să se poată ține pe 27 septembrie!“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: „Începerea anului școlar pe 14 septembrie a fost făcută doar în scop electoral“

Liderul ALDE a postat pe Facebook un mesaj în care a făcut acuzaţii grave despre deciziile care au fost luate de guvernanţi.

„Sper că nimeni nu mai are dubii că începerea anului școlar pe 14 septembrie a fost făcută doar în scop electoral, doar ca Iohannis și Orban să poată spune că situația medicală este sub control, doar pentru ca alegerile locale să se poată ține pe 27 septembrie! Adică ne-au sacrificat copiii ca să poată fura alegerile! Acum încep să închidă școală după școală și este clar că este doar o chestiune de timp până când totul se va închide!

La fel le-au făcut celor din HORECA sau celor din teatre și cinematografe. I-au dus cu zăhărelul și după alegeri i-au închis. Peste noapte! Fără explicații și fără pregătire! Nici un semn de întrebare despre spectatorii care au cumpărat bilete și nici o remușcare pentru cheltuielile făcute de cei din industria ospitalității ca să se alinieze normelor de protecție impuse“, a scris pe pagina sa de Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

„Suntem duși cu vorba până pe 6 decembrie și iadul va începe a doua zi!“

Șeful ALDE este de părere că problemele grave vor apărea după alegerile parlamentare de la data de 6 decembrie.

„Pentru cei care au uitat le aduc aminte că la fel a făcut și Traian Băsescu în 2009. Care criză? De unde criză? Votați-mă și viața va fi roz! Am văzut ce am pățit imediat după ce a fost reales: tăierea salariilor cu 25%, un program draconic de austeritate din care am ieșit cu greu abia după ce Victor Ponta a preluat guvernarea!

Asta ni se pregătește și acum. Suntem duși cu vorba până pe 6 decembrie și iadul va începe a doua zi după instalarea guvernului PNL-USR! Așa cum s-au terminat banii tocmai la mărirea pensiilor și alocațiilor, tot așa o să se termine și pentru ajutoarele acordate companiilor afectate de criză“, a menționat Călin Popescu Tăriceanu.

„De unde credeți că vor da înapoi cele peste 105 miliarde lei pe care i-au împrumutat?“

Călin Popescu Tăriceanu consideră că nu crede că se vor păstra impozitarea de 1% pentru microîntreprinderi sau contribuțiile sociale la nivelul salariului minim pentru PFA-uri și profesii liberale.

„Trebuie să ne așteptăm să plătim mai mult pentru alimente, energie, telefon, medicamente pentru că vor crește TVA la 24%. Nu cred că vor păstra impozitarea de 1% pentru microîntreprinderi, cum nu cred că vor păstra contribuțiile sociale la nivelul salariului minim pentru PFA-uri și profesii liberale. Nu uitați că se împrumută cu jumătate de milliard de lei pe săptămână. De unde credeți că vor da înapoi cele peste 105 miliarde lei pe care i-au împrumutat? Din taxe și impozite suplimentare pe cei care muncesc!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu