National

Călin Popescu Tăriceanu, despre Klaus Iohannis: „A stat acolo că un ficus decorativ”

Publicat: 13 nov. 2020
Călin Popescu Tăriceanu îl ironizează pe Ludovic Orban: ”Este cel mai perseverent premier pe care l-a avut România!”
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a amintit, vineri seara, la emisiunea Exces de Putere de la Antena3, despre negocierile purtate de Președintele Iohannis cu reprezentanții Comisiei Europene, acuzând că acesta nu a cerut pentru România niciun ban în plus față de suma propusă de CE: „Nu a cerut nici un leu în plus, nici un leu în minus”

„Mi-aduc aminte de momentul ieșirii triumfătoare să ne anunțe cu cele 80 de miliarde și vreau să subliniez ceva. Că această cifră nu a fost rezultatul negocierii la care a participat Președintele.” a spus Tăriceanu

„Această cifra a fost pusă pe masă de funcționarii de la Comisia Europeană și Iohannis a inghtit-o nemestecata. Nu a cerut nici un leu în plus, nici un leu în minus. Cât ne-au dat aia, ăștia au fost bani buni. El a stat acolo că un ficus decorativ.

Nu a obținut, cum se laudă, în urmă negocierilor o suma mai mare. Cum s-a întâmplat cu alte state care au făcut acest exercițiu. De exemplu, Polonia a obținut mai mult decât suma care îi fusese repartizată inițial.” a mai adăugat fostul Premier.

„Am obţinut la reuniunea Consiliului Eurpean din iulie, circa 80 de miliarde de euro, fonduri europene destinate României, pentru următorii 9 ani.”, declara Klaus Iohannis, la finalul lunii octombrie, după întâlnirea cu membrii Comisiei Europene.

„Fondurile reprezintă o oportunitate istorică pentru noi de a dezvolta România, de a construi autostrăzi, căi ferate, de a moderniza infrastrutura energetică şi de mediu, de a implementa programe de digitalizare în economie, în administraţie.” a mai spus Președintele la acel moment.

Călin Popescu Tăriceanu avertizează: “O ţară în ruină, cu un şomaj la cer”

Călin Popescu Tăriceanu avertizează cu privire le efectele pandemiei de coronavirus din țara noastră. Într-o postare pe pagina sa personală de Facebook, Tariceanu susține că toți românii trebuie testați și că România se întreaptă spre o criză economică greu de gestionat.

Fostul prim-ministru al României crede că decizia luată de guvernul Iohannis-Orban de a închide orașele nu are nicio o logică.

Călin Popescu Tăriceanu avertizează!

Tariceanu crede că închiderea unor orașe fară testarea în masa a populației nu are nicio logică.

„În lipsă de idei şi credibilitate, guvernul Iohannis-Orban închide oraşele şi satele fără nici un fel de logică. Închiderea/carantinarea unei localităţi are sens dacă ea este însoţită de o testare a tuturor celor închişi. Închiderea fără testare nu este decât o condamnare a tuturor celor izolaţi.

Ce şansă au cei sănătoşi să scape de infectare dacă sunt închişi de-a valma cu cei infectaţi, dar care nu ştiu că sunt purtători de virus? Finalul unei carantinări este infectarea tuturor!!! Adică un fel de selecţie naturală, gen scapă cine poate! Şi dacă nu fac teste, de unde ştiu că virusul a murit??? Deci este total greşit!”, susţine Tăriceanu într-o postare pe Facebook.

Românii trebuie testați în masa

Fostul prim-ministru al României a mai adăugat faptul că țara noastră se îndreaptă spre o criză economică şi socială.

 „Tema închiderii totale a ţării, soluţie pe care guvernanţii o pregătesc după ce îşi văd sacii în căruţă pe 6 decembrie, este drumul sigur spre o criză economică şi socială din care va fi foarte dificil să ieşim.

Chiar dacă ne închid în decembrie, când tradiţional activitatea este mai redusă, ce vom găsi peste 30 de zile, când lockdown-ul se va termina? O ţară în ruină, cu un şomaj la cer, cu un învăţământ în haos şi cu oameni înfometaţi, gata să dea în cap pentru o coajă de pâine! Îşi asumă Iohannis şi Orban acest viitor sumbru? Soluţia există şi ea este un Program Naţional de Testare.

Toţi românii trebuie testaţi pentru a avea, în sfârşit, un moment „zero” al acestei lupte cu coronavirusul. Şi abia de atunci vedem care sunt persoanele sau, după caz, chiar comunităţi care trebuie izolate. Dar nu izolăm şi nu închidem după ureche comunităţi sau şcoli!

Dacă Iohannis şi Orban nu sunt capabili că din cele 110 miliarde de lei pe care le-au împrumutat să facă o testare naţională, atunci trebuie să plece că să vină cineva care poate!”, a concluzionat Tăriceanu.

Comentarii
Adauga un comentariu