Sanatate

Calmante pentru rinichi: Soluții care te ajută să scapi de durere

Publicat: 17 mai 2021

Acumularea de săruri și minerale duce la formarea pietrelor la rinichi sau a calculilor renali, a căror eliminare poate fi extrem de dureroasă. Durerile de rinichi pot fi foarte puternice și deranjante și de tocmai de aceea se poate apela la anumite calmante.

Durerea de rinichi apare în cele mai multe cazuri din cauza unei infecții urinare sau din cauza pietrelor la rinichi. Infecția tractului urinar superior se apare mai ales la femei, iar durerile sunt lombare si de regulă bilaterale. În cazul pietrelor la rinichi, durerea este puternică și este localizată în partea laterală a abdomenului, însă aceasta poate radia și la organele genitale.

Calmante pentru rinichi: Ceaiul de urzică te scapă de durere

Cea mai la îndemână soluție pentru a calma durerile de rinichi este hidratarea corectă. Astfel se poate combate foarte ușor retenția de apă și se elimină toxinele acumulate în corp.

Apa trebuie să fie cât mai naturală, fără adaosuri de zahăr sau alte ingrediente dăunătoare.

Durerea de rinichi poate fi ameliorată cu ceaiul de urzică. Acesta ajută la eliminarea bacteriilor și a cristalelor care îți afectează rinichii. Se recmoandă consumul unei căni de ceai de urzică pe zi. Pentru acest ceai, se pune o linguriță de frunze de urzică într-o o cană de apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de șapte minute. Ulterior, se strecoară și se bea lichidul, fără zahăr sau alți îndulcitori.

Ameliorarea durerii de rinichi și eliminarea bacteriilor acumulate în rinichi se poate face cu ajutorul sucului de țelină. Deoarece sucul de țelină are o aromă puternică, acesta poate fi amestecat cu apă și lămâie. O altă variantă de a consuma țelina este de a o adăuga în smoothie-uri.

Un alt calmant pentru durerile de rinichi este sucul de rodie și semințele de rodie. Acestea ajută la ameliorarea durerii de rinichi și la tratarea infecțiilor urinare. Rodia are proprietăți astringente care ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi formate din cauza excesului de minerale.

Mai mult, sucul de rodie este foarte hidratant și are un conținut scăzut de glucide. Este recomandat să să bei un pahar de suc de rodie de două ori pe săptămână pentru calmarea durerilor de rinichi. Chiar nu conține mult zahăr, sucul de rodie este dulce și tocmai de aceea trebuie consumat cu moderație pentru a preveni hiperglicemia.

Sucul de pepene roșu poate face minuni

Un alt calmant natural pentru durerea de rinichi este consumul de pepene roșu. Acesta conține o cantitate mare de apă și potasiu, care ajută la dizolvarea pietrelor formate de fosfați și carbonați. Mai mult, sucul de pepene roșu și apa reglează nivelul de aciditate din urină.

Sucul de pepene este indicat să fie consumat proaspăt și în cantități mici, deoarece are un conținut bogat de zahăr. Se recomandă amestecul unei treimi de cană de suc de pepene roșu cu două treimi de apă. O altă variant de a-l consuma este adăugarea sucului de pepene în în smoothie-uri.

Prevenirea durerilor de rinichi presupune o alimentație sănătoasă, săracă în zahăr și cholesterol, bogată în fibre, cereale integrale, fructe și legume. De asemenea se recomandă reducerea consumului de sare, măsurarea tensiunii arteriale și controlul periodic al glicemiei, exerciții fizice în mod regulat, evitarea administrării în doze mari de antiinflamatoare nesteroidiene.

În plus, se creomandă renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool.

Adauga un comentariu