Calmarea tusei la copii noaptea se poate realiza cu ajutorul unui umidificator sau a unui ceai cu câteva picături de lămâie. Tusea poate crea un mare disconfort celui mic, iar dacă aceasta nu se ameliorează în maxim 10 zile va trebui să consultați medicul.
Dacă vă confruntați cu o tuse seacă puteți apela la câteva remedii naturale, precum mierea de albine, la ceaiuri sau la inhalarea cu aburi. De obicei, după o răceală sau o gripă dispare după circa trei săptămâni.
Calmarea tusei la copii noaptea
Tusea la copii din timpul nopții poate fi destul de dificil de ameliorat. Din cauza acesteia, cel mic nu se mai poate odihni și poate deveni agitat. Pentru a remedia disconfortul copilului puteți apela la ceaiuri calde înainte de somn cu câteva picături de vitamina C. După vârsta de un an puteți opta și pentru mierea de albine ce calmează tusea faringiană, cu secreții sau cu mucozități. Dacă vă confruntați cu crizele nocturne, puteți să îl ridicați într-o poziție de plan înclinat, semișezând. Astfel, veți putea să îi clătiți nasul cu ser fiziologic. De asemenea, nu trebuie să îi administrați siropuri sau medicamente antitusive, ci expectorante.
„Antitusivele le preferăm în urmă unui consult, să ne convingem că într-adevăr este o tușe uscată, seacă, copilul nu are secreții, nu are mucozitati și undeva după vârstă de 4 ani.”, a precizat Dr. Nicoleta Chiriță.
Totodată, pentru calmarea tusei din timpul nopții puteți opta și pentru un umidificator în cameră. Umiditatea din aer poate împiedica uscarea căilor respiratorii a celui mic și poate contribui la eliberarea mucusului. Uleiurile esențiale sunt un alt mod de a calma tusea. Acestea pot fi aplicate direct pe piele sau pot fi difuzate în aer, însă este recomandat să consultați mai întâi un medic înainte de administrare. Dacă observați că cel mic are febră de peste 38 de grade mai mult de trei zile, tusea durează mai mult de 10 zile și are dificultăți de respirație, trebuie să îl duceți de urgență la medic.
Remedii naturiste pentru tusea seacă
Tusea seacă poate fi destul de neplăcută. Din această cauză, puteți apela la câteva remedii naturiste ce sunt la îndemâna oricui. Tratamentele naturale vă pot ajuta la ameliorarea simptomelor și vă pot oferi o stare de bine. Laptele cald îndulcit cu puțină miere de albine este recomandat să fie servit înainte de culcare. Băutura trebuie să fie călduță pentru a ajuta la calmarea tusei seci. Un alt remediu la care puteți apela este inhalarea cu aburi. Se pune la încălzit o oală cu apă, apoi se adaugă câteva plante medicinale. Va trebui să stați deasupra vasului cu capul acoperit de un prosop. Timp de 10-15 minute se vor inhala aburii emanați.
Ceaiul de ceapă este un alt tratament natural ușor de preparat ce este la îndemâna oricui. Acesta se prepară dintr-o ceapă pe care o tăiați felii și o puneți la fiert. După ce o lăsați câteva minute la infuzat, se scoate leguma și se bea ceaiul. Acesta poate fi îndulcit cu miere de albine sau poate. Tusea seacă poate persista până la trei săptămâni dacă a fost cauzată de o răceală sau o gripă.
Calmarea tusei la copii noaptea poate fi un proces destul de dificil. Cel mic poate deveni agitat și nu mai poate dormi cum trebuie.