Plante medicinale

Camforul, rasina miraculoasa folosita eficient in 10 probleme medicale. Vezi si cateva preparate pe baza de camfor

Publicat: 28 feb. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Camforul rasina miraculoasa folosita eficient in 10 probleme medicale. Vezi si cateva preparate pe baza de camfor
7

Camforul este rasina unui copac originar din sudul Chinei, Cinnamomum camphora, inrudit cu arborele din care se obtine scortisoara. Arborele de camfor ajunge la varste de peste 1.500 de ani, atinge 50 de metri inaltime, secreta substante antibiotice si antimicrobiene atat de puternice incat este practic invulnerabil la boli.

Chinezii, dar si indienii, au facut un adevarat cult pentru aceasta rasina despre care spuneau ca sporeste energia tuturor celorlalte plante cu care intra in amestec, ca este printre putinele remedii capabile sa reinvie spiritul adormit. Despre camfor si theriacul venetian (un remediu alchimic obtinut din rasina de zada) se spune ca sunt singurele componente ale bitterului suedez care nu pot fi substituite de nici o alta planta.

Beneficiile camforului asupra organismului
Camforul regleaza activitatea inimii si a sistemului nervos, decongestioneaza caile respiratorii si plamanii, scade febra. De asemenea, este efficient in cazuri de astm, rheumatism, hipertensiune, palpitatii cardiac, gripa, tulburari de menopauza, disfunctii sexuale masculine.

Preparate pe baza de camfor
1. Alcoolul camforat
Se obtine prin dizolvarea cristalelor de camfor in alcool alimentar de 96 de grade, in proportie de 1:9. Pentru a obtine 100 de grame de alcool camforat, se pun intr-o sticla 10 grame de camfor si 90 de grame de alcool, dupa care se pune dopul si se agita bine pentru a se omogeniza. Intern, se administreaza 50 de picaturi de camfor de 3-4 ori pe zi, iar extern se foloseste sub forma de comprese sau pentru frictionari. 

2. Unguentul cu camfor
Il puteti prepara acasa din untura (circa 10 linguri) si cristale de camfor (10 g). Se pune intr-un vas camforul, se adauga peste el o lingurita-doua de alcool alimentar de 96 de grade, se zdrobeste si se amesteca bine pentru a se dizolva, dupa care se adauga untura si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pastreaza la frigider si se aplica local. Untura poate fi inlocuita cu lanolina si vaselina. 

3. Remediu miraculos pentru inima si sistemul nervos
Este un preparat folosit in clinicile si sanatoriile naturiste din Germania si Franta. Se obtine din camfor si tinctura de paducel. Mai intai se prepara tinctura de paducel: se umple pe jumatate un borcan cu pulbere (obtinuta prin macinarea cu rasnita electrica de cafea) de flori si frunze de paducel (Crataegus sp.); se completeaza volumul ramas cu alcool alimentar de 70 de grade; se inchide ermetic borcanul si se lasa sa se macereze 8 zile, dupa care se filtreaza continutul, iar tinctura rezultata se trage separat intr-o sticla inchisa la culoare.

La jumatate de litru de tinctura de paducel astfel obtinuta se adauga o lingurita (aproximativ 7 grame) de camfor, care se va dizolva prin agitare. Din acest elixir se ia cate o lingurita de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. 

Afectiuni in care este recomandat camforul

1. Hipertensiune, palpitatii
 Se administreaza preparatul de mai sus, din care se ia cate o lingurita de patru ori pe zi, la orele 8, 12, 18 si 22. Se face o cura de trei luni, cu trei saptamani de pauza, dupa care se reia de cate ori este nevoie.

2.Tulburari de menopauza
Femeile care se confrunta la menopauza cu bufeuri, transpiratie, aritmie, nervozitate pot lua de trei ori pe zi cate o lingurita din remediul miraculos pe baza de camfor si paducel. Tratamentul dureaza un an si are ca efect reglarea activitatii hormonale.

3. Sindromul premenstrual, dismenoree
Se ia alcool camforat incepand cu o saptamana inainte de ciclul menstrual si pana in ultima zi, cate o lingurita de patru ori pe zi. Camforul are efect de reglare a gonadelor.

4. Tulburari de dinamica sexuala la barbate
Se recomanda, de asemenea, alcoolul camforat: cate o lingurita de patru ori pe zi, pentru combaterea ejacularii premature si a hiperexcitabilitatii. Contra ejacularii premature se mai foloseste extern un unguent special cu camfor, care reduce excitabilitatea senzorilor tactili de la nivelul glandului. 

5. Epuizare psihica
Se recomanda remediul din camfor si paducel, cate 2-3 lingurite pe zi, pe stomacul gol. 

6. Reumatism 
Se fac aplicatii cu unguent de camfor de 2-3 ori pe zi, pe articulatiile dureroase. 

7. Bronsita, astm, pneumonie
Se amesteca in unguentul camforat clasic cateva picaturi de ulei volatil de menta, iar cu acest amestec se maseaza tot toracele (pieptul si spatele). Remediul are ca efect stimularea si usurarea respiratiei, eliberarea cailor respiratorii de secretii. Acest tratament este indicat si contra tusei. 

8. Mancarimi ale pielii
Se pun in alcoolul camforat cateva picaturi de ulei volatil de menta. Se aplica pe piele printr-o frictionare usoara. 

9. Dureri de cap 
Se maseaza ceafa si tamplele cu alcool camforat. 

10. Crampe musculare
Se maseaza bland zona afectata cu unguent camforat. 

Efecte adverse
Camforul trebuie administrat cu mare atentie. Intern, in doze mai mari de 4-6 g pe zi, camforul genereaza simptome neplacute: hipotensiune, deranjamente digestive, dificultate in respiratie. La adulti, o doza de peste 17 g produce paralizia unor centri nervosi, care duce la coma si apoi la moarte. 

Adauga un comentariu