International

Canada a trimis trupele speciale în Ucraina pentru evacuarea oficialilor, în criza cu Rusia

Publicat: 18 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Canada a trimis trupele speciale în Ucraina pentru evacuarea oficialilor în criza cu Rusia
Trupele speciale au fost trimise de Canada, în Ucraina, pentru a evacua oficialii canadieni

După ce Departamentul de Stat din SUA a anunțat că nu sunt recomandate călătoriile în Ucraina, Ministerul Apărărării din Canada trimite trupele speciale pentru evacuarea oficialilor. Îngrijorările sunt în contextul în care există din ce în ce mai multe conflicte între Rusia și Ucraina.

Vă aducem aminte faptul că Rusia are la granița cu Ucraina peste 100.000 de trupe iar oficialii de la Kiev declară că se tem de o invazie terestră.

Canada și-a trimis trupele speciale în Ucraina pentru evacuarea oficialilor

Conform datelor existente, Ministerul Apărării din Canada îşi trimite trupele speciale pentru a evacua oficialii de la Kiev. Autorităților le este frică de faptul că există o intensificare a conflictelor cu Rusia. Aceleași informaţii fac referire că sunt mai multe misiuni pe care trupele speciale din Canada le vor desfășura în Ucraina.

Totuşi, cea mai importantă misiune este cea de identificarea unui plan de evacuare a diplomaților canadieni în cazul în care conflictul cu Rusia escaladează. Menționam faptul că autoritățile nu au confirmat nici nu au infirmat că ar fi trimis trupe speciale în ajutorul Ucrainei.

Departamentul de Stat din SUA a transmis un mesaj de precauție privind vizitele în Ucraina

În urmă cu câteva săptămâni, Departamentul de stat din SUA transmitea, în mod oficial, că cetățenii americani ar trebui să evite călătoriile în Ucraina.

Departamentul de Stat continuă să sfătuiască cetățenii americani să nu călătorească în Ucraina din cauza COVID-19 și să reconsidere călătoria din cauza amenințărilor crescute din partea Rusiei . Fiți cu prudență sporită din cauza criminalității și a tulburărilor civile. Unele zone au riscuri crescute. se arată în raport.

Oficialii americani afirmau faptul că sunt numeroase rapoarte conform cărora Rusia ar plănui o acțiune militară împotriva Ucrainei și că securitatea în zonă, în special de-a lungul granițelor Ucrainei este una precară:

Cetăţenii americani ar trebui să fie conştienţi de rapoartele conform cărora Rusia plănuieşte o acţiune militară semnificativă împotriva Ucrainei. De asemenea, cetățenilor americani li se reamintește că condițiile de securitate, în special de-a lungul granițelor Ucrainei, în Crimeea ocupată de Rusia și în estul Ucrainei controlate de Rusia, sunt imprevizibile și se pot deteriora fără preaviz. Cetățenii americani care aleg să călătorească în Ucraina ar trebui să fie conștienți de faptul că acțiunile militare rusești oriunde în Ucraina ar avea un impact grav asupra capacității Ambasadei SUA de a furniza servicii consulare, inclusiv asistență cetățenilor americani în plecarea din Ucraina. explică oficialii americani.

Acțiunile vin la câteva zile după ce Rusia s-a întâlnit cu SUA și cu NATO pentru a discuta despre securitatea zonei Euro. În urmă întâlnirii nu s-a ajuns la niciun acord.

Surse de informații ucrainene au declarat pentru BBC că forțele suplimentare se ridică la 16 grupuri tactice ale batalionului, care ar fi de până la 14.000 de soldați. În total, potrivit președinției ucrainene, Rusia are acum aproximativ 40.000 la granița de est și aproximativ 40.000 în Crimeea. Totuși, potrivit altor estimări, trupele rusești de la granița cu Ucraina ar ajunge la 150.000 de soldați.

 

 

Adauga un comentariu