Actualitate

Semnal puternic transmis de SUA în legătură cu călătoriile în Ucraina! Rusia plănuiește o intervenție militară

Publicat: 21 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Semnal puternic transmis de SUA în legătură cu călătoriile în Ucraina Rusia plănuiește o intervenție militară
O ipoteză șocantă arată că Rusia este pregătită să invadeze și să atace Ucraina

Departamentul de Stat din SUA pare să stârnească anumite reacţii în lume după ce a transmis un mesaj destul de îngrijorător pentru cetăţenii acestuia. Așadar, aceștia transmit americanilor să evite călătoriile în Ucraina pe fondul pandemiei de COVID-19 dar şi din cauza ameninţărilor crescute ale Rusiei.

Vă aducem aminte faptul că Rusia a detașat, la granița cu Ucraina sute de mii de militari iar analiştii militari nu infirmă o posibilă ocupare a țării.

SUA le transmite cetăţenilor americani să evite călătoriile în Ucraina

Așadar, avertimentul este legat de faptul că există o pandemie de COVID-19, în Ucraina, dar există o ameninţare şi legată de agresiunea Rusiei:

Departamentul de Stat continuă să sfătuiască cetățenii americani să nu călătorească în Ucraina din cauza COVID-19 și să reconsidere călătoria din cauza amenințărilor crescute din partea Rusiei . Fiți cu prudență sporită din cauza criminalității și a tulburărilor civile. Unele zone au riscuri crescute. se arată în raport.

Rusia plănuiește o acţiune militară în Ucraina

Departamantul de Stat din SUA lansează un avertisment legat de faptul că Rusia plănuiește o acţiune militară semnificativă împotriva Ucraina. De altfel situația este dificilă și în Crimeea care a fost ocupată de Rusia și în care condițiile de securitate sunt imprevizibile:

Cetăţenii americani ar trebui să fie conştienţi de rapoartele conform cărora Rusia plănuieşte o acţiune militară semnificativă împotriva Ucrainei. De asemenea, cetățenilor americani li se reamintește că condițiile de securitate, în special de-a lungul granițelor Ucrainei, în Crimeea ocupată de Rusia și în estul Ucrainei controlate de Rusia, sunt imprevizibile și se pot deteriora fără preaviz.  Cetățenii americani care aleg să călătorească în Ucraina ar trebui să fie conștienți de faptul că acțiunile militare rusești oriunde în Ucraina ar avea un impact grav asupra capacității Ambasadei SUA de a furniza servicii consulare, inclusiv asistență cetățenilor americani în plecarea din Ucraina. explică oficialii americani.

De ce Rusia este în război cu Ucraina?

De la prăbușirea comunismului în 1991, trupele ruse au intervenit în conflicte în mai multe zone ale fostei Uniuni Sovietice, în special în Cecenia și alte părți ale Caucazului.

În aprilie 2014, imediat după anexarea Crimeii de către Rusia, separatiștii prorusi au confiscat o mare parte din regiunile Donetsk și Luhansk din estul Ucrainei. Mai devreme, luni de demonstrații pro-occidentale în capitala Ucrainei Kiev forțaseră afară un președinte pro-rus, Viktor Ianukovici.

Cunoscută sub numele de Donbas, zona de conflict este în principal rusofonă, iar acum mulți dintre rezidenții săi au pașapoarte rusești. Președintele Putin spune că Rusia va apăra cetățenii ruși din străinătate, dacă se va vedea că sunt expuși riscului. Pe de altă parte, în aceste momente, specialiștii afirmă faptul că sunt sute de mii de trupe rusești la granița cu Ucraina.

 

Adauga un comentariu