International

Canada va trimite material militar suplimentar Ucrainei

Publicat: 09 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Canada va trimite material militar suplimentar Ucrainei
Canada vrea să aloce, potrivit lui Trudeau, circa 3 milioane de dolari luptei împotriva dezinformării ruse

Canada a luat decizia de a trimite material militar suplimentar Ucrainei, care a fost invadată de Rusia în urmă cu două săptămâni.

Anunțul a fost făcut astăzi, la Berlin, de către premierul canadian Justin Trudeau.

„Trimitem ajutor umanitar, am pus în aplicare sancţiuni extrem de severe pentru a-l pedepsi pe (Vladimir) Putin şi pe oligarhi, iar astăzi eu anunţ alocarea a 50 de milioane de dolari (canadieni) suplimentari, pentru a trimite echipamente militare în Ucraina”, a declarat Trudeau în timpul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul federal german Olaf Scholz.

Liderul canadian a evocat în acest sens „un anumit număr de echipamente specializate, inclusiv camere utilizate în drone pe care le fabrică o companie canadiană şi pe care vom putea începe să le trimitem în următoarele zile spre Ucraina”.

„Sperăm să putem în continuare să trimitem echipamente şi ajutor, în pofida provocărilor de la frontierele” Ucrainei, a adăugat Trudeau.

În afară de aceste echipamente, Canada vrea să aloce, potrivit lui Trudeau, circa 3 milioane de dolari luptei împotriva dezinformării ruse.

„Trebuie să apărăm adevărul şi să fim vigilenţi în faţa dezinformării care încearcă să ne inducă în eroare şi să ne divizeze şi mai mult”, a spus Trudeau.

Guvernul canadian a anunţat deja pe 14 şi 27 februarie că va trimite în Ucraina echipamente militare de protecţie, precum căşti şi veste antiglonţ, precum şi arme şi muniţii.

Canada numără o importantă comunitate ucraineană care se ridică la circa 1,3 milioane de persoane.

Adauga un comentariu