Remedii naturiste

Cancer pulmonar: ginsengul roșu este eficient împotriva metastazelor

Publicat: 15 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cancer pulmonar ginsengul roșu este eficient împotriva metastazelor
Ginsengul roșu ar putea inhiba metastaza cancerului pulmonar.

Cercetătorii coreeni au descoperit că ginsengul roșu ar putea inhiba metastaza cancerului pulmonar folosind o tehnică cu microunde care a crescut concentrația a trei dintre principalele sale componente active de peste 20 de ori.

Este ginsengul roșu leacul miraculos pentru cancerul pulmonar? Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Coreean de Știință și Tehnologie (KIST), transmis de Why Doctor, s-au descoperit două componente active ale ginsengului roșu, Rk1 și Rg5, cu efecte anticanceroase dovedite împotriva metastazelor cancerului pulmonar. În lucrarea publicată în Journal of Ginseng Research în ianuarie trecut, acestia explică faptul că au dezvoltat o nouă metodă de tratare a ginsengului roșu la cuptorul cu microunde.

Metastazele cancerului au fost inhibate

Această tehnică, numită KMxG, ar funcționa pe același principiu ca și cuptorul cu microunde și a făcut posibilă creșterea eficienței ginsengului prin creșterea de peste 20 de ori a concentrației celor trei componente active principale ale rădăcinii sale: Rg3, Rk1 și Rg5. Folosind această celebră metodă KMxG, cercetătorii coreeni au tratat celulele cancerului pulmonar metastazat cu componentele concentrate ale ginsengului roșu Rk1 și Rg5. Rezultat: metastazele cancerului au fost inhibate datorită ingredientelor active care ar inhiba proteina TGF-β1, care participă la dezvoltarea metastazelor cancerului pulmonar.

„Deși s-a demonstrat anterior că componentele ginsengului roșu distrug celulele canceroase, acest studiu a demonstrat că aceste componente ale ginsengului roșu au alte efecte anticanceroase și pot inhiba metastazele cancerului pulmonar”, spune dr. Jungyeob Ham, coautor al studiului. Această descoperire ar fi, potrivit lui, o cale către dezvoltarea „materialelor funcționale personalizate pentru diferite boli”, deoarece este acum posibil să „controlăm conținutul ingredientului activ din ginsengul roșu folosind metode de tratament cu microunde precum cea care a produs KMxG”.

Adauga un comentariu