Cum sa...

Cancerul te poate ocoli daca respecti aceste reguli

Publicat: 26 ian. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cancerul te poate ocoli daca respecti aceste reguli
14

Lipsa miscarii si excesele alimentare iti cresc riscul de face o forma de cancer. Te protejezi de o eventuala imbolnavire si-ti prelungesti viata daca adopti câteva schimbari in ceea ce priveste stilul de viata!

Mai putina sare
Prea multa sare in alimentatie are ca efect cresterea tensiunii arteriale, dar si a riscului de imbolnavire cu cancer la stomac. Oamenii de stiinta recomanda reducerea treptata a sarii din alimentatie si inlocuirea ei cu condimente si plante aromatice: piper negru, boia, ghimbir, busuioc, usturoi sau frunze de dafin.

Tine post 1-2 zile pe saptamana
Exista numeroase studii care sustin o posibila legatura intre o alimentatie mult prea bogata in carne rosie procesata (bacon, sunca etc.) si cancerul la stomac, mai ales daca acest obicei este insotit si de fumat.
In schimb, poti alege ca o zi pe saptamâna sa consumi numai fructe si legume sau sa inlouiesti carnea cu pestele.

Alege paine si orez din faina integrala
Inlocuieste painea alba si pastele cu variantele realizate din faina integrala pentru un aport sanatos de fibre. Astfel, fibrele sunt satioase si ne ajuta sa ne mentinem o greutate ideala, acestea fiind benefice pentru sistemul digestiv.

Stiai ca…
Specialistii spun ca aproape o treime din numarul cazurilor de cancer au drept cauze obezitatea, fumatul si lipsa miscarii?

Invinge-ti pofta de dulce
Obezitatea este unul dintre factorii declansatori ai cancerului. Drept urmare, trebuie doar sa renunti la caloriile nesanatoase si sa le inlocuiesti cu unele sanatoase, cum ar fi cele continute de morcovii, de exemplu.
In cazul in care ai pofta de ceva dulce, opteaza pentru ciocolata neagra, sanatoasa si saraca in calorii. Doar un cubulet de ciocolata neagra iti va satisface pofta de dulce pentru mai putin de 100 de calorii.

Lupta cu sedentarismul
Activitatea fizica regulata – aici intra chiar si curatenia casei, ca activitate – poate reduce semnificativ riscul de cancer (in special, cancerul de stomac si cel mamar), deoarece miscarea ajuta la mentinerea sanatoasa a nivelurilor de hormoni.

sursa: rtv

Adauga un comentariu