Remedii naturiste

Cand nu este indicat consumul de bicarbonat de sodiu: contraindicatii

Publicat: 15 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cand nu este indicat consumul de bicarbonat de sodiu contraindicatii
O reacție alergică foarte gravă la acest medicament este rară.

Bicarbonatul de sodiu poate functiona ca un adevarat medicament. Luați acest medicament pe cale orală, de obicei la fiecare 4 ore, după cum este necesar sau conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Unele tablete trebuie dizolvate într-un pahar cu apă înainte de înghițire. Alte comprimate pot fi înghițite întregi sau dizolvate în apă. Urmați toate instrucțiunile de pe pachetul produsului.

Dacă vă auto-tratați și problemele se înrăutățesc după ce ați utilizat acest produs timp de 2 săptămâni sau dacă credeți că ați putea avea o problemă medicală gravă, cereți imediat ajutor medical. Dacă utilizați acest medicament în mod regulat, zilnic, timp de mai mult de 2 săptămâni, este posibil să aveți o problemă medicală care necesită un tratament diferit. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă acesta este medicamentul potrivit pentru dumneavoastră.

Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat să luați acest medicament pentru acidoză sau să vă alcalinizați urina, doza se bazează pe starea dumneavoastră medicală și pe răspunsul la tratament. Pentru a beneficia cel mai mult de acest medicament, luați-l în mod regulat, exact așa cum vi se recomandă. Se ia de obicei pe cale orală de mai multe ori pe zi. Luați-l la aceleași ore în fiecare zi.

Efecte secundare

Pot apărea greață, balonare sau gaze. Dacă oricare dintre aceste efecte persistă sau se agravează, spuneți imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat să utilizați acest medicament, nu uitați că el sau ea a considerat că beneficiul pentru dvs. este mai mare decât riscul de reacții adverse. Mulți oameni care utilizează acest medicament nu au efecte secundare grave.

Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă aveți reacții adverse grave, inclusiv: umflarea mâinilor / gleznelor / picioarelor, creșterea neobișnuită în greutate.

Obțineți imediat asistență medicală dacă aveți reacții adverse foarte grave, inclusiv: dureri în piept, convulsii.

O reacție alergică foarte gravă la acest medicament este rară. Cu toate acestea, cereți imediat asistență medicală dacă observați orice simptome ale unei reacții alergice grave, inclusiv: erupții cutanate, mâncărime / umflături (în special la nivelul feței / limbii / gâtului), amețeli severe, probleme de respirație.

Aceasta nu este o listă completă a posibilelor efecte secundare. Dacă observați alte efecte nemenționate mai sus, contactați medicul sau farmacistul.

Contraindicatii

Înainte de a lua bicarbonat de sodiu, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă sunteți alergic la acesta; sau dacă aveți alte alergii. Acest produs poate conține ingrediente inactive, care pot provoca reacții alergice sau alte probleme. Discutați cu farmacistul pentru mai multe detalii.

Înainte de a utiliza acest medicament, spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului istoricul medical, în special despre: probleme renale, insuficiență cardiacă, niveluri scăzute de calciu, glezne / picioare / picioare umflate din cauza reținerii apei (edem periferic).

Deoarece acest medicament conține sare (sodiu), nu îl utilizați dacă urmați o dietă cu restricție de sare.

În timpul sarcinii, acest medicament trebuie utilizat numai atunci când este neaparat necesar. Acest medicament poate agrava tensiunea arterială crescută în timpul sarcinii.

Acest medicament poate trece în laptele matern. Consultați medicul înainte de alăptare.

Interacțiuni

Interacțiunile medicamentoase pot schimba modul în care funcționează medicamentele dvs. sau pot crește riscul de reacții adverse grave. Păstrați o listă cu toate produsele pe care le utilizați (inclusiv medicamente eliberate pe bază de rețetă / fără prescripție medicală și produse pe bază de plante) și aratați-o medicului dumneavoastră sau farmacistului. Nu începeți, nu opriți sau modificați doza de medicamente fără aprobarea medicului dumneavoastră.

Unele produse care pot interacționa cu acest medicament sunt: ​​aspirina și alți salicilați (cum ar fi salsalatul), corticosteroizii (cum ar fi prednisonul), memantina, medicamente cu un strat special pentru protejarea stomacului (acoperire enterică).

Acest medicament poate reduce eficacitatea anumitor medicamente care au nevoie de acid stomacal pentru a funcționa, inclusiv ampicilină, atazanavir, anumite antifungice azolice (cum ar fi ketoconazol, itraconazol), suplimente de fier, pazopanib, sucralfat, printre altele. Înainte de a utiliza acest medicament, întrebați medicul sau farmacistul cum să gestionați această posibilă interacțiune.

Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat să luați aspirină în doze mici pentru infarct miocardic sau prevenirea accidentului vascular cerebral (de obicei 81-162 miligrame pe zi), trebuie să continuați să o luați, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă instruiește altfel. Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru mai multe detalii.

Adauga un comentariu