Culinar

Când nu trebuie să bei apă. Asta ştiai?

Publicat: 11 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când nu trebuie să bei apă. Asta ştiai

Cu toţii bem apa atunci când ne este sete, este o necesitate şi încercam să o satisfacem ori de câte ori simţim asta. În plus, ştim că un consum riguros de apă, este benefic sănătăţii noastre, aşa că încercaţi să beţi cât mai multă apă, în decursul unei zile, pentru a fi hidrataţi în permanenţă.

Totuşi, în unele situaţii, este recomandat să nu bem apa, deoarece efectele asupra organismului pot fi inverse. Consumul apei înainte şi după masa nu este recomandat.

Iată de ce!

Dacă aveţi obiceiul de a bea apă chiar înainte de masă, aceasta va încetini digestia, diluând sucul gastric. Persoanele care trebuie să ia medicamente înainte de masă, ar fi bine să le administreze cu o oră înainte.

Dacă veţi consuma apa imediat după ce aţi terminat de mâncat, acest obicei afectează calitatea sistemului digestiv. Indiferent de alimentele pe care le consumaţi, apa va acţiona asemeni unui antigel, care mai devreme sau mai târziu duce la creşterea în greutate.

Când şi cum trebuie consumată apa?

Consumaţi apa la 30 de minute după ce aţi mâncat. Va creea senzaţia de saţietate. După o oră sau două puteţi bea oricât de multă apă doriţi, deoarece procesul de digestie s-a încheiat.

Dacă nu vă puteţi controla setea şi simţiţi nevoia să beţi apă în timpul mesei, consumaţi o cantitate foarte mică. Apă trebuie să fie la temperatura camerei, deoarece apa rece poate face ca enzimele să devină inactive, ducând la o formaţiune toxică în organism.
Staţi departe de băuturile carbogazoase şi cafea în timp ce mâncaţi, deoarece pot duce la afecţiuni digestive.

Adauga un comentariu