Sport

Când poate începe noul sezon de Formula 1. Anunțul făcut de FIA, după ce epidemia COVID-19 a lovit în plin

Publicat: 14 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Când poate începe noul sezon de Formula 1. Anunțul făcut de FIA după ce epidemia COVID-19 a lovit în plin

Noul sezon din Formula 1 nu va mai începe când era programat, iar forul mondial ia acum în calcul să decaleze startul până la finalul lunii mai. Anunțul este făcut chiar de FIA.
Prima etapă din Marele Circ era inițial programată în acest weekend (14-15 martie), în Australia, însă o problemă uriașă a apărut chiar în sânul echipei McLaren. Aceasta a anunțat că se retrage de la Melbourne după ce un mecanic a fost infectat cu coronavirus.

Între timp, Marele Premiu al Bahrainului și cel al Vietnamului au fost amânate vineri dimineață, după ce fuseseră programate pe 20-22 martie, respectiv 3-5 aprilie. În aceste condiții, șefii forului mondial au avansat, între timp, finalul lunii mai drept perioada cea mai probabilă când Marele Circ va debuta.

Reacția lui Lewis Hamilton când a aflat că un mecanic de la McLaren are coronavirus

Înainte de a afla decizia de a se amâna sezonul, campionul mondial Lewis Hamilton nu și-a ascuns indignarea față de faptul că Formula 1 a ignorat oarecum pericolul pandemiei și s-a declarat șocat.

„Este un șoc că Formula 1 continuă deși restul lumii suferă, dar aici banul este pe primul loc!”, a fost mesajul sextuplului campion mondial.

Adauga un comentariu