Titlurile zilei

Când s-a împărțit durerea, un tânăr a primit mai mult decât putea duce. Alin se luptă, de 20 de ani, cu o boală care-i mănâncă trupul – FOTO

Publicat: 16 oct. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Când s-a împărțit durerea un tânăr a primit mai mult decât putea duce. Alin se luptă de 20 de ani cu o boală care-i mănâncă trupul - FOTO
O boală rară îi mănâncă trupul și îi provoacă dureri greu de imaginat

Trăiește cu o boală care-i mănâncă trupul, care-i provoacă răni deschise pe corp care, dacă nu sunt pansate, îi stârnesc tânărului de 20 de ani dureri greu de imaginat. Problema cea mai mare este că nu există un tratament care să-i ușureze viața

Alin Torică a fost diagnosticat cu epidermoliză buloasă congenitală. O boală rară, autoimună, cronică. Aceasta poate afecta diferite organe ale corpului, dar, în primul rând, pielea, articulațiile, sângele, rinichii și sistemul nervos central. Pentru că are pielea foarte sensibilă, tânărul are nevoie de pansamente și creme speciale pe care le achiziționează din străinătate. Alin Torică este din localitatea Oșești. Acolo trăiește împreună cu mama sa în condiții precare.

Având în vedere că tânărul s-a născut cu această boală și cu dureri greu de imaginat, toți banii pe care mama sa reușea să-i strângă îi folosea pentru pansamente. Acum, situația este mult mai delicată pentru că banii sunt din ce în ce mai puțini.

O boală rară îi mănâncă trupul și îi provoacă dureri greu de imaginat

Alin este dependent de mama sa, iar aceasta nu poate suporta cheltuielile care se adună lunar, ajungând la peste 5 mii de lei. Câteodată, din lipsa banilor, tânărul de 20 de ani este nevoit să folosească același bandaj de mai multe ori, lucru care-i provoacă dureri și mai mari.

„Dureri groaznice, greu de suportat. Așa s-a născut, cu mânuțele strânse, lipite într-un pumn, a fost operat acum 8 ani, dar mâna i s-a lipit la loc. Nu există o zi fără răni pe corp. Pansamentele trebuie schimbate în fiecare zi, pentru că rănile se infectează și face coptură care îl deranjează la îndoirea mâinii. Este foarte greu pentru el cu mersul, cu durerile, mănâncă singurel, duce lingura la gură și scrie. Încă de când s-a născut a fost diagnosticat cu această boală care este cumplită, care se tratează foarte greu sau deloc”, mărturisește, cu lacrimi în ochi, Torică Ionela, mama tânărului diagnosticat cu epidermoliză buloasă congenitală.

Nu există o zi pentru tânărul de 20 de ani fără noi răni pe corp

Alin Torică nu știe ce înseamnă să treacă o zi fără să-ți apară noi răni pe corp sau fără dureri. Este obișnuit cu această situație, însă își dorește ca rănile să nu-l mai doară atât de tare, să aibă pansamente suficiente și creme. Acest lucru presupune bani pentru a acoperi costurilor bandajelor și cremelor, este nevoie de 23.793 de euro. Asociația „Speranță pentru România” a inițiat o strângere de fonduri pentru tânărul care suferă de epidermoliză buloasă congenitală.

Cei care au posibilitatea să doneze trebuie să se gândească la faptul că orice leu poate ameliora durerile lui Alin Torică, tânărul care se luptă cu o boală care-i mănâncă trupul.

Se poate dona prin Revolut la numărul de telefon  0770349832 sau prin conturi bancare. Denumire: Asociația SPRO (Speranță pentru Romania).

BCR

În LEI: RO16RNCB0015163548220001

În EURO: RO59RNCB0015163548220003

BRD

LEI: RO34BRDE020SV83172010200

EUR: RO17BRDE020SV83172350200

Banca Transilvania

ÎN LEI: RO90BTRLRONCRT0502381601

ÎN EURO: RO40BTRLEURCRT0502381601

Comentarii
  • Exista program national de sanatate pt epidermoliza buloasa, prin care se asigura creme si pansamente. Intrebati despre acest lucru la clinica Dermatologie, spitalul Spiridon, pentru a l include pe baiat in program.

Adauga un comentariu