Multe persoane vor să afle când se bea zeama de varză. Este binecunoscut faptul că zeama de varză tratează mahmureala, însă beneficiile sucului de varză murată sunt nenumărate. Zeama de varză previne și tratează numeroase boli, însă trebuie să ținem cont de cantitatea pe care o consumăm, de perioadă și de concentrația acesteia. Iată tot ce trebuie să știi despre leacul naturist.
Când se bea zeama de varză
Este binecunoscut faptul că zeama de varză este cel mai bun remediu pentru mahmureală. Puțini sunt cei care știu când se bea zeama de varză și mai ales ce boli previne. Leacul naturist ajută la detoxifierea organismului, combate infecțiile din organism și previne bolile digestive.
Zeama de varză poate fi consumată și atunci când ținem dietă. Zeama aromată ne va ajuta să slăbim. Este bine să se consume un pahar cu zeamă de varză înainte de a bea multă apă. După consumul unui pahar cu zeamă de varză, avem nevoie de hidratare. Astfel, vom avea senzația de sațietate și se va reduce apetitul.
Consumată în doze mici, zeama de varză reglează tranzitul intestinal, previne constipația, reduce senzația de greață și elimină bacteriile din organism. O cură cu zeamă de varză nu trebuie să depășească 7 zile. Un alt leac naturist este ceaiul de păpădie. Băutura amăruie are proprietăți antiinflamatoare, combate gastrita, calmează durerile abdominale cauzate de indigestie, regleză tranzitul intestinal, reduce nivelul de colesterol din sânge și îmbunătățește circulația sângelui.
Ceaiul de păpădie se poate bea în orice perioadă a anului, fără a consuma mai mult de două căni pe zi. Un alt ceai aromat și benefic pentru corp este ceaiul de mentă sălbatică. Ceaiul de mentă sălbatică este eficient și pentru întărirea sistemului imunitar, fiind recomandat pentru consum și în sezonul rece, când ne confruntăm cu gripa, răceala sau cu viroza respiratorie. Zeama din butoiul cu varză murată este un remediu naturist la îndemâna oricui. Pentru a pregăti o varză murată la butoi gustoasă și fără floare avem nevoie de varză cât să încapă într-un butoi, busuioc, sare grunjoasă pentru murături, crenguțe de măr, câteva felii de gutui pentru a oferi murăturilor un plus de savoare, hrean, frunze și crenguțe de vișin, câteva felii de sfeclă roșie, câteva crenguțe de mărar și de busuioc uscat.
Ce efecte are băutura sărată și aromată
Zeama de varză este un adevărat elixir pentru organism. Băutura aromată este recomandată pentru consum și persoanelor care suferă de tensiune. De asemenea, zeama de varză ajută și la reducerea nivelului de zahăr din sânge.
Zeama de varză este benefică și pentru întărirea sistemului imunitar datorită conținutului bogat de vitamina C. Saramura de varză ajută și la detoxifierea organismului, mai ales a ficatului, prin stimularea producției de enzime.
Zeama de varză este o sursă excelentă de nutrienți și are numeroase beneficii pentru sănătate, datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatoare si detoxifiante. Băutura fermentată, aromată și sărată este o sursă bogată de nutrienți și minerale.
Gustoasa zeamă de varză conține vitamina C, vitamina K, calciu și magneziu, acid lactic și probiotice. Deși zeama de varză are numeroase beneficii pentru sănătate, sunt persoane care nu au voie să o consume. Persoanele cu hipertensiune arterială, cu afecțiuni renale sau cu intoleranță la sare nu au voie să bea zeamă de varză.
si zeama de picior de scaun e buna, trateaza prostia ziaristilor de la zoaia de iasi daca e bauta dimineata pe stomacul gol