Actualitate

Când va ajunge vaccinul împotriva Covid-19, în România. Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul – VIDEO

Publicat: 30 oct. 2020
Ludovic Orban arată cu mâna
Ludovic Orban, premierul României

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, prezent la sediul Partidului Național Liberal, a făcut o declarație de presă vineri, 30 octombrie 2020, anunțând detalii despre un antidot pentru coronavirus. Astfel, conform liberalului este probabil ca un vaccin împotriva virusului SARS – COV – 2 ar putea fi gata la sfârșitul anului 2020. Așadar, la debutul anului 2021 va începe campania de vaccinare, însă acest lucru va fi posibil doar cu o strategie bazată pe priorități.

”Există 3 companii care sunt într-o fază avansată de testare a unui vaccin. Sigur, până când nu se termină testele, este foarte greu de spus când va fi gata un vaccin. Chiar și după finalizarea testelor va exista un timp până când vaccinul va fi disponibil, va exista o strategie de vaccinare. Ceea ce este clar: la nivelul Uniunii Europene există o strategie de distribuție către fiecare țară în funcție de mărimea populației fiecărei țări, deci nu va fi o distribuție discrimatorie. Evident, va exista și o strategie de vaccinare. Nu vreau să mă hazardez să dau declarații, însă existe speranțe ca testele clinice să fie finalizate până la finalul acestui an ceea ce înseamnă că vom avea vaccinul la începutul anului viitor.”, a spus Ludovic Orban.

Ce precizează Ludovic Orban despre carantinarea totală a României

Liderul PNL Ludovic Orban a transmis vineri, 30 octombrie 2020, faptul că au fost luate mai multe măsuri în cadrul stării de alertă, însă carantinarea totală nu poate fi luată în considerare.

„Am instituit măsuri care sunt gândite împreună cu specialiștii pentru depășirea anumitor praguri. (…) Suntem în analiza efectelor. Este prematur să faci o analiză a măsurilor luate, pentru că efectele se văd după o perioadă de 10 zile. Suntem într-o continuă evaluare a altor posibile măsuri pe care le putem adopta. Pe de altă parte, grija noastră este ca aceste măsuri să nu afecteze economia”, a spus Ludovic Orban.

Interpelat care ar fi punctul maximum care este luat în calcul pentru carantinare, Orban a precizat: „Aș prefera să nu port așa o discuție legată de praguri. Obiectul nostru este să reducem creșterea numărului de cazuri. Ne confruntăm cu o creștere de cazuri, nu o negăm. Pe de altă parte, am gândit o serie de măsuri aferente acestei creșteri de cazuri, pe care le aplicăm, sunt în curs de aplicare și analizăm care sunt efectele acestor măsuri. Să mai impunem o serie de restricții va trebui să avem temeiuri serioase. Iar în ceea ce privește o carantinare totală, suntem departe de o astfel de decizie”.

Majorarea taxelor și impozitelor

Liberalul Ludovic Orban a promit faptul că în anul 2021, viitorul Executiv nu va crește taxele și impozitele românilor. Angajamentul lui Ludovic Orban vine după ce Partidul Social Democrat a acuzat faptul că peneliștii pregătesc creșterea taxelor și impozitelor după alegeri.

”În ceea ce privește fiscalitatea, o spun din capul locului: nu vom majora taxe și impozite! Tot la 2 zile apare câte o nazdrăvănie a unora. Nu vom crește taxe și impozite, este împotriva obiectivului fundamental pe care îl are Guvernul, acela de a accelera dezvoltarea, noi nu dorim să punem piedici sau bariere.”, a spus Ludovic Orban.

Astăzi, 30 octombrie 2020, premierul Ludovic Orban a mai avut o intervenție publică în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii la ”Topul naţional al firmelor private din România”. Acesta a făcut declarații privind vaccinul împotriva coronavirusului ce va ajunge în România, dar și despre mediul de afaceri din România.

Comentarii
Adauga un comentariu