Local

Când va fi al doilea val de infectări COVID în România. Anunţul ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru

Publicat: 02 mai 2020

Ministrul Sanatatii explica faptul ca Romania va avea un al doilea val de infectari cu COVID-19. Totusi, intr-o declaratie de presa la Iasi, ministrul spune ca valul al doilea va fi mai mic daca romanii vor intelege si vor respecta legile din aceasta perioada.

Valul al doilea va fi in luna octombrie, decembrie

”Ne asteptam pentru octombrie decembrie pentru al doilea val. Suntem in trei zile in care altadata perioada era vacanta. Suntem intr-o perioada de doua luni in care toata populatia are rabdarea pusa la incercare. Trebuie sa inteleaga ca rabdarea este pentru binele lor. Valul următor va fi mult mai mic decât acesta, dar și aici depinde de noi cum ne comportăm acum. ” mentioneaza Nelu Tataru.

Perioada Pastelui si 1-3 mai a fost gestionata bine

In viziunea ministrului, perioada de Paste si aceasta perioada, 1-3 mai, a fost gestionata bine

”Au fost gestionate bine, aceste perioade. Perioada de Paste si de 1-3 mai au fost gestionate bine. Al doilea val de COVID-19 va fi de o mai mica amploare decat acesta.”

Faptul ca avem echipamente medicale si medicamente nu trebuie sa ne duca la relaxare

Nelu Tataru a subliniat faptul ca Romania se afla in scenariul patru cu peste 12.000 de cazuri confirmate. Faptul ca avem echipamente medicale, medicamente, nu trebuie sa duca la o relaxare:

”Sunt peste 12.000 de cazuri confirmate. Romania este in scenariul patru. Sunt focare de infectare cu COVID in randul cadrelor medicale, la centre institutionalizate, dar si a-i angajatii centrelor acestora. Faptul ca avem medicamente, echipamente, nu trebuie sa duca la o relaxare.”

Comentarii
Adauga un comentariu