Actualitate

Candidată Pro România, testată pozitiv cu noul coronavirus la o zi după ce s-a întâlnit cu Victor Ponta

Publicat: 04 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Candidată Pro România testată pozitiv cu noul coronavirus la o zi după ce s-a întâlnit cu Victor Ponta
Candidată Pro România, testată pozitiv cu noul coronavirus la o zi după ce s-a întâlnit cu Victor Ponta

Vineri, 4 septembrie 2020, Aurelia Țaga, membru Pro România a fost diagnosticată cu noul coronavirus. Ieri, candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Bacău, a participat la o serie de evenimente electorale alături Victor Ponta şi, preşedintele Pro România, şi Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău. Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD Bacău, Dragoş Benea.

„Am atras atenția, în conferința de presă organizată ieri, că e cel puțin discutabilă candidatura unui medic pediatru, din partea Pro România, la președinția Consiliului Județean Bacău. Nu poți să fii ziua candidat, în campanie electorală prin județul nr. 2 pe țară la infecții Covid19, iar seara să-i îngrijești pe copiii internați la secția recuperare de la Pediatrie.

INEVITABILUL S-A PRODUS, IAR DOAMNA DR. ȚAGA A FOST CONFIRMATĂ POZITIV COVID19 ASTĂZI, după ce ieri a vizitat Insula de Agrement alături de colegii dumneaei de campanie.

Trebuie să fim cu adevărat responsabili în această campanie, nu populiști și demagogi. Nominalizarea doamnei Țaga drept candidat a fost o soluție neinspirată și iresponsabilă față de copiii și personalul medical de la Pediatrie.

P.S. Chiar o fi sănătatea (copiilor) înainte de toate, domnilor de la Pro România, sau campania v-a luat mințile?”, scrie Benea pe Facebook.

Primarul Cosmin Necula a intrat in izolare

Pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta s-a transmis joi, 3 septembrie 2020, live o conferinţă de presă în care acesta apare alături de Aurelia Ţaga. Liderul Pro România poartă mască de protecţie.

Cu o zi în urmă, ea apare în mai multe imagini, alături de liderul partidului Victor Ponta şi de primarul Bacăului Cosmin Necula, fără mască, însă afirmă că au renunţat la mască şi la distanţare doar cât a fost făcută fotografia, astfel că nici Ponta şi nici Necula nu corespund definiţiei date persoanelor considerate ”contact direct”.

Aurelia Ţaga a confirmat că a fost testată pozitiv, precizând că este asimptomatică, însă s-a testat pentru că o colegă pediatru a fost testată pozitiv.

„Eu fac campanie alături de candidaţii PRO România – respectând toate regulile de siguranţă ( mască, dezinfectant , număr de persoane, evenimente în spaţii deschise ) / inclusiv momentul fotografiilor ( în care îmi scot masca) este organizat de staff în condiţii de siguranţă! Voi face tot ce ţine de mine să îmi protejez familia, colegii şi toţi cei cu care interacţionez!”, a precizat Victor Ponta.

Primarul Bacăului, Cosmin Necula, anunţă că se autoizolează în următoarea perioadă pentru siguranța tuturor. Totodată, acesta a ținut să precizeze faptul că echipa de campanie a respectat întocmai normele impuse în contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus.

„Intru în izolare pentru siguranța tuturor!

Medicul pediatru Aurelia Țaga, candidata Pro România la funcția de președinte al Consiliul Județean, a fost confirmată pozitiv Covid-19. La fel ca mulți alți medici din cadrul SJU Bacău, doamna doctor s-a infectat în urma contactului cu un coleg de breaslă. Echipa de campanie a respectat regulile impuse în contextul actual dar, cu toate acestea, luăm măsuri suplimentare de protecție. Pe acestă cale, vă informez că, din respect pentru băcăuani și pentru colegii mei, mă voi izola pentru următoarele zile, atât timp cât îmi vor recomanda autoritățile medicale.”, a declarat edilul municipiului Bacău.

Pe pagina de Facebook a primarului Cosmin Necula, acesta a dat asigurări că nu va abandona proiectele pentru oraș iar activitatea sa va continua pe căile de comunicare on-line.

Adauga un comentariu