Actualitate

Prefectul județului Vâlcea, confirmat pozitiv cu virusul Covid-19

Publicat: 04 sept. 2020
prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, la o conferință de presă. A fost diagnosticat cu noul coronavirus
Prefectul județului Vâlcea, confirmat pozitiv cu virusul Covid-19

Un nou demnitar din România a fost testat pozitiv la virusul Covid-19. Vineri, 4 septembrie 2020, prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, a fost confirmat cu noul coronavirus. Rezultatul a venit în urma unui test efectuat la cererea acestuia, anunță Prefectura Vâlcea.

Sebastian Fârtat, prefectul județului Vâlcea, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. De cine i-au fost preluate atribuțiile

În urma primirii unui rezultat pozitiv la virusul SARS-CoV-2, atribuțiile lui Sebastian Fârtat au fost preluate prin ordin de ministru, de șeful Serviciului Financiar, Eugenia Stinga. Aceasta decizie este valabilă doar pe perioada în care prefectul se va afla în concediu medical.

Starea de sănătate a prefectului este una bună și nu prezintă simptome specifice acestui tip de virus.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost depistate, de la începutul pandemiei și până în prezent, nu mai puțin de 1.296 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Prefectul județului Buzău a fost diagnosticat cu COVID-19

Prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian, a fost diagnosticat cu virusul COVID-19, iar şase persoane care au intrat în contact direct cu acesta au fost carantinate la domiciliu, informează Instituţia Prefectului. Acesta are o stare de sănătate bună, iar atribuțiile i-au fost preluate de subprefectul Vasile Alecu.

„În cursul zilei de duminică, prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian, a fost confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2, după ce a prezentat simptome uşoare specifice COVID-19. Starea sa de sănătate este bună. În perioada în care prefectul Leonard Dimian nu se va afla la Instituţia Prefectului, atribuţiile de conducere sunt preluate de către subprefecul Vasile Alecu.”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică, 17 august 2020.

Anchetă epidemiologică: Câte persoane au fost contacți direcți

În urma anchetei epidemiologice desfăşurate de către Direcţia de Sănătate Publică Buzău, au fost identificate şase persoane care au intrat în contact direct cu prefectul judeţului Buzău. Pentru toate aceste persoane s-a dispus măsura carantinării la domiciliu timp de 14 zile, perioadă în care starea lor de sănătate va fi monitorizată, anunță Prefectura Buzău.

Reprezentanții Prefecturii Buzău au anunțat că în această dimineaţă au fost dezinfectate toate spaţiile din incinta instituţiei.

„Activitatea curentă nu este afectată. De asemenea, regulile de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus s-au respectat tot timpul, în special purtarea măştii de protecţie, dezinfecţia birourilor, iar întâlnirile de la Instituţia Prefectului s-au organizat doar în condiţii de asigurare a distanţării fizice între participanţi şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie”, se precizează în comunicat.

Pentru a preveni apariţia altor cazuri de infectare, în perioada imediat următoare, se vor reevalua măsurile dispuse la nivelul instituţiei pentru limitarea răspândirii şi prevenirii situaţiilor de risc ce pot afecta siguranţa, sănătatea şi securitatea în muncă a personalului instituţiei. Demnitarul face un apel la responsabilitate și recomandă respectarea regulilor impuse în acest context deoarece virusul poate fi fatal.

„Fac un apel la responsabilitate pentru toţi cetăţenii din judeţul Buzău, de data aceasta folosindu-mă pe mine ca exemplu! Iată că, şi în situaţia în care am încercat să respect cu stricteţe toate regulile de prevenire a infectării cu noul coronavirus, acesta nu m-a ocolit. Virusul nu iartă pe nimeni!”, a declarat Leonard Dimian.

Adauga un comentariu