Titlurile zilei

Candidatul PSD la Primăria Bârnova și-a umplut conturile cu bani de la stat! De când este consilier local, societatea a prins contracte de peste 5 milioane de euro – FOTO

Publicat: 19 apr. 2024
_____ Vizualizări 22 Comentarii
Candidatul PSD la Primăria Bârnova și-a umplut conturile cu bani de la stat De când este consilier local societatea a prins contracte de peste 5 milioane de euro - FOTO
Geobest Construct SRL a cunoscut succesul după ce Georgel Tincu a ajuns consilier local PSD la Bârnova

Candidatul PSD la Primăria Bârnova și-a umplut conturile cu bani de la stat. Firma controlată de Georgel Tincu a cunoscut succesul după ce acesta a devenit consilier local în localitate

După ce a fost pusă pe listele Consiliului Local din comuna Bârnova de țeparul Iașului, Maricel Popa, firma Geobest Construct SRL a devenit agreată de primăriile din județ. Contractele au curs pe bandă rulantă, iar în doar 3 ani a încasat peste 5 milioane de euro.

Candidatul PSD la Primăria Bârnova și-a umplut conturile cu bani de la stat. Geobest Construct SRL a încheiat contracte de peste 5 milioane de euro

Georgel Daniel Tincu a ajuns consilier local în comuna Bârnova după ce a fost pus pe liste, în 2020, de Maricel Popa, fost președinte PSD și actual senator. Încă din luna septembrie 2020, veniturile firmei de construcții pe care o deține au crescut considerabil. În perioada 2021-2024, societatea a încheiat contracte cu primăriile din județ, în valoare de 29.147.234,69 lei, fără TVA, aproximativ 5.858.269 de euro, fără TVA.

Mai exact, în anul 2021, Geobest Construct SRL a primit, prin încredințare directă, nu mai puțin de 13 contracte cu primăriile din comunele din județ, precum cea din Mădârjac și Roșcani. Valoarea acestora a fost de 745.652,69 lei, fără TVA, iar în principal vizau lucrări de împrejmuire, livrare agregate și reparații pentru clădiri. În ceea ce privește procedurile de licitație, firma controlată de consilierul PSD Georgel Daniel Tincu a câștigat, în același an, 2 contracte care aveau ca obiect lucrări de construcții în comunele Cotnari și Mădârjac. Valoarea totală a acestora a fost de 2.607.049,76 lei, fără TVA. Cifra de afaceri înregistrată de Geobest Construct SRL, în 2021, a fost de 3.199.192 de lei.

În anul 2022, firma PSD-istului a încheiat contracte prin încredințare directă în sumă totală de 436.355 de lei, fără TVA, și a fost declarată câștigătoare în cadrul unui număr de 5 proceduri de licitație, cu o valoare totală de 10,431 milioane de lei. Cifra de afaceri a societății Geobest Construct SRL a crescut la 5,442 de milioane de lei. Georgel Daniel Tincu a avut succes și în 2023, acesta a încheiat, prin firma pe care o administrează, contracte cu primăriile din județ, cu o valoare totală de 4,878 milioane de lei. Sumele nu includ TVA. Anul acesta, societatea Geobest Construct SRL a fost declarată câștigătoare în două proceduri de licitație, cu o valoare totală de 9,881 milioane de lei.

Geobest Construct SRL are intrare liberă în instituțiile publice

În timp ce multe firme de construcții din județul Iași se zbat în sectorul privat și nu beneficiază de celebrele intrări în instituțiile publice, Geobest Construct SRL a început să se miște în Sistemul Electronic de Achiziții Publice chiar după ce administratorul firmei, Georgel Tincu, a devenit consilier local în comuna Bârnova. Inițial, societatea a început să primească contracte prin încredințare directă, secțiune unde nu este nevoie de licitație, ci doar de o relație apropiată cu autoritatea contractantă. În topul primăriilor care au încredințat direct contracte către firma Geobest Construct SRL este cea din comuna Mădârjac, unde primar este PSD-istul Dan Ghebuță.

Contactat de reporterii BZI, Georgel Tincu a transmis faptul că funcția de consilier local PSD nu i-a facilitat semnarea contractelor cu primăriile din județ.

„Nu are nicio legătură faptul că sunt consilier local PSD. Firma nu a evoluat de când sunt eu consilier local. Firma este înființată din anul 2010, a crescut organic în fiecare an. Până în 2021, nu am avut contracte pe SEAP pentru că nu am participat la licitații. Nu îndeplineam criteriile. Până în 2020, am lucrat ca subantreprenori. După ce am avut experiența necesară, am început să participăm la licitații. Toate licitațiile pe care le-am câștigat noi sunt, în mare parte, pe fonduri europene și nu sunt la primării exclusiv PSD. Avem inclusiv la Primăria Sinești, unde este o primărie liberală.

Nu am nicio funcție care să îmi ofere vreun avantaj, cum nu am nicio legătură cu Maricel Popa, decât simplul fapt că eu sunt consilier PSD și membru al Partidului Social Democrat și dumnealui este membru PSD și senator de Iași, dar nu ne leagă nicio prietenie, nu ne leagă nicio amiciție, nu ne leagă nicio colaborare măcar. Nu am avut nicio treabă cu dumnealui”, a declarat Georgel Tincu, consilierul local PSD Bârnova și administratorul firmei Geobest Construct SRL.

Candidatul PSD la Primăria Bârnova și-a umplut conturile cu bani de la stat. Peste 5 milioane de euro a câștigat firma Geobest Construct SRL din contractele cu primăriile din județ.

Comentarii
  • pai asta e si scopul candidaturii la toate persoanele pentru functia de primar, viceprimar, consilier local sa judetean, presedinte si vicepresedinte CJ, prefect, s.a. ca firmele lor sa se aboneze la bugetul local si sa castige bine, precum capusele.

  • Postura de patron si calitatea de membru PSD sunt incompatibile. Patronul actioneaza intotdeauna contra drepturilor si intereselor legitime ale salariatilor sai. Ori PSD se autodefineste – teoretic – ca aparator al acestor drepturi si interese.

    Daca un patron ajunge in functii de conducere la PSD, atunci PSD decade. Exemplul cel mai bun in acest sens este Maricel Popa, sub care PSD Iasi a decazut, ajungand un fel de PNL2 – fara principii, fara program, fara viziune.

    Interesul meu, ca salariat, este sa existe un echilibru. Trebuie sa existe un partid serios care sa puna pe primul loc drepturile salariatilor, la fel cum exista un partid care pune pe primul loc interesele patronilor. Cand sunt in echilibru, caruta merge pe mijlocul drumului si e bine pentru toata lumea. Daca unul din partide se blegeste, celalalt se porceste, si caruta cade in sant.

  • Lasă că e bun Bălan, în continuare, vă face el de râs suficient și fură cu toate neamurile. Apropos domn Bălan,mai iei bani de la salariați la salariu? Cică pentru PNL…știi tu, zeciuiala aia lunară…

  • Si acum ce vreit?sa il votam pe magarul de Balan din nou?sa se imbogateasca si mai tare?sa faca golanii iar cu Alexe si cu viitorul consilier local de Iasi Dura(cumnat)?Chiar Birnova asta nu are dreptul sa se dezvolte ca si Miroslava?De 8 ani in comuna doar afaceri si nimic dezvoltat….Deci nu culoarea politica e interesanta , ci ceea ce face acel om la conducerea primariei.

  • Daca fara sa fie primar a luat milioane de euro, pai sa vezi daca iese primar … Se ajuta psd-istii intre ei…La fel ca la Fantanele si toata zona aia de primari psd-isti i-au umplut conturie fiului primarului de la nVladeni, tot psd-ist

  • cat a costat articolul platit de Balan? asa pentru un prieten ca vrea sa dea si el un articol despre cineva protejat
    dar de CONEST nu spuneti nimc , Mihaita a imprumutat iasul pentru a plati facturi catre acesta firma

  • Mai oameni buni, Tincu asta este un parvenit din loc. Cotnari. El este venit doar de câțiva ani la noi în comuna și nu are nici o legătură cu Barnova. Va spun ca este disperat doar sa facă combinații. Un bâlbâit, un redus mintal, care urmărește doar sa prosteasca oamenii și sa faca el bani. Numai pe prosteala și pe jecmaneala. Este cu mult mai combinator decât Bălan.

  • E din sat zbereni,com cotnari un bâlbâit care l a pus pe Stirbu fratesu patron în acte,nedând bani la muncitori si a luat Toyota BST prosti sunt aia care muncesc el are treaba doar cu prosteala nu cu politica

  • Care e tema articolului?
    Ca are lucrari publice firma dumnealui?
    Pai ce e rău în asta? Bine ca mai avem constructori în România cu care sa construim obiective publice.
    Terminați ma cu mizeriile astea de articole.

  • Care e tema articolului?
    Ca are lucrari publice firma dumnealui?
    Pai ce e rău în asta? Bine ca mai avem constructori în România cu care sa construim obiective publice.
    Terminați ma cu mizeriile astea de articole.

  • Nu vad în articol ca ar fi fost în mijlocul unui scandal , probleme sau abateri.
    E bine ca vine din mediul privat și vrea sa administreze o comuna.
    De oameni de ăștia e nevoie.
    Bravo tinere

  • Da` de ce n-a facut milioanele astea pana sa intre in politica, pana sa se inhaiteze cu Maricel Popa si primarii PSD? O gramada de bani a luat de la alt golan PSD Dan Ghebuta de la Madarjac. Acu vrea primar sa continuie ce a inceput sa-si umple buzunarele

  • Blovanule, cred că ai încurcat candidații.
    Un primar mai versatil, mai arogant, infatuat , agramat ca Balan nu am mai întâlnit.in cele 98 de uat
    Sunt persoane care au declarat : ,,dacă iese tot balan vând casa și plec din Barnova”
    Poate ne spui de ce ?

  • 98 uat-uri? esti umblat… deci balan e „arogant, infatuat , agramat” – dar nu spagar!, ca nu zici cum ca ar fi! pai, e clar. ai firma si ori n-ai prins un contract la licitatie, ori nu ti-a dat autorizatie sa construiesti o tampenie ilegala. si speri sa vina tincu ca sa te procopseasca.

Adauga un comentariu