Sanatate

Candidoza, o afecțiune des întâlnită în timpul verii. Iată un tratament natural care te scapă de disconfort în doar 3 zile

Publicat: 14 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Candidoza o afecțiune des întâlnită în timpul verii. Iată un tratament natural care te scapă de disconfort în doar 3 zile
În cazul candidozei vaginale, își pot face apariția iritații și mâncărimi la nivelul vaginului, dar și usturime la urinare sau dureri în timpul contactului sexual.

Candidoza este o afecțiune des întâlnită în sezonul cald. Din fericire, există un tratament care te scapă de disconfort în doar 3 zile. Iată despre ce remediu naturist este vorba și ce alte tratamente există.

Candidoza reprezintă o infecție cauzată de una dintre cele peste 200 de specii de Candida. Dintre acestea, doar câteva sunt periculoase pentru organismul uman. Infecțiile fungice de acest tip pot fi superficiale (se manifestă la nivelul pielii sau al mucoaselor și pot fi tratate cu succes, prin medicamente antifungice) sau invazive (pot duce la complicații severe, în special când ne referim la specii de Candida, care sunt rezistente la medicamente).

În funcție de localizarea infecției, simptomele sunt diferite. De exemplu, în cazul candidozei vaginale, își pot face apariția iritații și mâncărimi la nivelul vaginului, dar și usturime la urinare sau dureri în timpul contactului sexual. De asemenea, candidoza bucală este caracterizată de apariția unor pete albe pe limbă, pe cerul gurii sau în alte zone în interiorul gurii, manifestări care pot îngreuna mâncatul.

Candida poate afecta diverse organe, în cazul în care vorbim despre un sistem imunitar complet slăbit. Acest lucru poate genera dureri sau disfuncții ale organelor respective.

un copil cu limba albă
Candidoza reprezintă o infecție cauzată de una dintre cele peste 200 de specii de Candida.

Suferi de candidoză? Iată un tratament care te scapă de disconfort în doar 3 zile

Candida nu răspunde favorabil doar tratamentelor medicamentose, ci și celor naturiste. Astfel, cel mai bun remediu este cel pe bază de bază de usturoi, grație proprietăților sale antiseptice. S-a demonstrat că acesta distruge bacteriile neprietenoase și, în același timp, contribuie la dezvoltarea bacteriilor bune.

Tratamentul cu usturoi se poate realiza în trei moduri: usturoi proaspăt tocat (2-4g pe zi), capsule de usturoi (100-200g pe zi) și ulei de usturoi (0.03-0.12ml de 3 ori pe zi).

Potrivit unor studii, usturoiul și-a demonstrat eficiența împotriva a 24 din 26 de tulpini de candida. De aceea, în doar trei zile, nu vei mai simți disconfortul provocat de candidoză.

Atenție! Fiindcă usturoiul poate subția sângele, consumul acestuia este contraindicatpersoanelor care urmează să fie supuse unor intervenții chirurgicale.

Pentru ca intestinul să fie repopulat cu bacterii bune, poți consuma și lapte sau iaurt.

usturoi desfăcut într-un bol de lemn
Tratamentul cu usturoi se poate realiza în trei moduri: usturoi proaspăt tocat (2-4g pe zi), capsule de usturoi (100-200g pe zi) și ulei de usturoi (0.03-0.12ml de 3 ori pe zi).

Alte remedii naturiste pentru candidoză

Dacă tratamentul cu usturoi nu este pe placul tău, nu îți pierde speranța. Există și alte remedii naturiste, care să te scape de candidoză.

Unul dintre ele este nucul negru. Acesta luptă eficient împotriva înmulțirii ciupercilor, mulțumită taninurilor din componența sa. Mai mult, nucul negru conține și juglona, un produs chimic cu proprietăți antifungice și antibiotice. De precizat este, însă, că planta nu trebuie consumată de femeile însărcinate sau de cele care alăptează.

Un alt remediu excelent pentru candida este și rădăcina de brusture. Are proprietăți antifungice și se folosește pentru purificarea sângelui, dar și pentru eliminarea toxinelor din organism. Se găsește sub formă de ceai, capsule, extract și tinctură, pe care le poți folosi în conformitate cu recomandările înscrise pe etichetă.

Nu în ultimul rând, cimbrul este bun pentru îndepărtarea candidozei. Are proprietăți antifungice și, în același timp, susține sistemul imunitar. Pentru tratarea infecțiilor fungice externe, ideal este ceaiul de cimbru, care se prepară dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă clocotită.

plante medicinale în pahare transparente
Un alt remediu excelent pentru candida este și rădăcina de brusture. Are proprietăți antifungice și se folosește pentru purificarea sângelui, dar și pentru eliminarea toxinelor din organism.
Adauga un comentariu