Sanatate

Tratament naturist pentru candida la femei. Află cum scapi de această infecție fungică des întâlnită

Publicat: 05 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratament naturist pentru candida la femei. Află cum scapi de această infecție fungică des întâlnită
Candidoza vaginală este o infecție des întâlnită.

Există numeroase tratamente pentru candida la femei, însă cele mai bune sunt remediile naturiste. Acestea nu provoacă reacții adverse și previn reinfectarea.

Candidoza vaginală reprezintă o infecție fungică, a cărei apariție este determinată de Candida Albicanis. Această bacterie este parte componentă a florei vaginale obișnuite, alături de alte microorganisme. Atunci când se produce un dezechilibru la nivelul florei din vagin, această ciupercă se înmulțește exagerat.

Candidoza vaginală este o infecție des întâlnită. Se pare că, pe parcursul vieții, mai mult de 80% dintre femei dezvoltă cel puțin o formă de candida. Vestea bună este că această infecție vaginală nu este atât de gravă. Cu toate acestea, pentru a nu dezvolta complicații, necesită tratament antifungic.

o femeie îmbrăcată în bluză gri și pantaloni albi
Candidoza vaginală reprezintă o infecție fungică, a cărei apariție este determinată de Candida Albicanis.

Tratament naturist pentru candida la femei

În ciuda faptului că majoritatea tratamentelor medicamentoase sunt eficiente și rapide, la aproximativ 15% dintre femei, această afecțiune recidivează, ducând la neplăceri de lungă durată. De aceea, pentru a combate această infecție, alege să folosești un remediu naturist eficient. Cel mai bun este uleiul de cimbru, care se găsește cu ușurință în magazinele naturiste. Are proprietăți antifungice, antibacteriene și antiinflamatorii și te ajută să scapi de simptomele supărătoare.

Tot ce trebuie să faci este să pui 3-5 picături de ulei de cimbru într-o lingură de miere și să consumi acest amestec de trei ori pe zi, timp de 7-14 zile. Tratamentul se poate relua după o pauză de două săptămâni. În cazul în care vorbim despre o infecție mai gravă, cura se poate prelungi până la 21 de zile, cu o pauză de două săptămâni.

Cimbrul se poate utiliza și la spălături vaginale. Ai nevoie de două linguri de plantă, pe care să le fierbi în apă timp de cinci minute. Amestecă rezultatul cu infuzie de mușețel sau lavandă, plante cu puternic efect calmant.

Important de precizat este că uleiul de cimbru nu este indicat femeilor însărcinate, persoanelor care suferă de hipotensiune, colon iritabil, ulcer gastric și gastrită hiper-acidă. Supradozajul de ulei de cimbru poate genera convulsii, vărsături, dureri abdominale puternice, delir.

o sticluță cu ulei de cimbru
Uleiul de cimbru are proprietăți antifungice, antibacteriene și antiinflamatorii și te ajută să scapi de simptomele supărătoare.

Alte remedii eficiente pentru candida la femei

Candidoza vaginală poate fi tratată și cu mărul-lupului. Această plantă se mărunțește și se pune în 250 de mililitri de apă clocotită. Se lasă la infuzat pentru 15 minute, după care se strecoară și se folosește pentru spălături. Se spală zona de mai multe ori pe zi, pentru a o dezinfecta. Infuzia nu se bea, deoarece mărul-lupului este o plantă toxică.

Pentru spălături, foarte buni sunt și mugurii de molid. Zdrobește două lingurițe de muguri în 500 de mililitri de apă și fierbe totul până când apa scade la jumătate. Strecoară și fă spălături de două-trei ori pe zi. Repetă procesul până când infecția dispare.

Un alt remediu eficient este cel realizat din gălbenele, urzică albă și mușețel. Pune câte o lingură din fiecare plantă într-un litru de apă clocotită și lasă totul la infuzat pentru 15 minute. Strecoară și folosește această soluție pentru spălături vaginale.

În timpul tratamentului este recomandat să consumi legume proaspete, salate, carne slabă, iaurt, ghimbir și ceapă, pentru a restabili sănătatea florei vaginale.

mai multe plante medicinale
Candidoza vaginală poate fi tratată și cu mărul-lupului.
Adauga un comentariu