Local

Cantitate impresionantă de tutun pentru narghilea și produse contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni

Publicat: 04 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cantitate impresionantă de tutun pentru narghilea și produse contrafăcute confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni
100 kg tutun pentru narghilea, confiscat de polițiștii de frontieră la vama Albița

Polițiștii de frontieră ieșeni au descoperit și confiscat o cantitate impresionantă de tutun aromatizat pentru narghilea, dar și mai multe produse contrafăcute care urmau să fie vândute pe piața neagră

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița a descoperit 95 de kilograme de aromă pentru narghilea, ce urma să fie introdusă ilegal în țară, ascunse în diverse locuri în cabina unui autocamion. În ziua de 1 noiembrie, în jurul orei 23:00, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, conducând un autocamion marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova, cetățeanul moldovean P.S., în vârstă de 36 de ani.

„Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în cabina autocamionului (sub patul cabinei, în frigider și pe rafturi, printre haine), cantitatea de 95 de pachete cu aromă de narghilea, cântărind un kilogram fiecare. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii produselor accizabile descoperite și sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei”, au explicat oficialii ITPF Iași.

Totodată, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, față de P.S. a fost dispusă măsura interdicției de intrare pe teritoriul României pe o perioadă de cinci ani.

Produse contrafăcute ascunse de moldoveni în autocar și tractor

Echipele de control din cadrul ITPF Iași au mai descoperit 83.000 de țigarete și 77 de litri de votcă, ascunse în mijloacele de transport ale unor cetățeni moldoveni care transportau produse contrafăcute. S.O., în vârsta de 48 de ani, se afla la volanul unui autocar marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria, ce efectua curse regulate Chișinău-Istanbul.

„În baza analizei de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanei în cauză, în urma căruia echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse într-un loc special amenajat prin compartimentarea spațiului de bagaje și modificarea rezervorului pentru combustibil, 82.000 de țigarete (4.100 de pachete), diverse mărci, de proveniență Republica Moldova”, au precizat reprezentanții ITPF Iași.

De asemenea, asupra cetățeanului român T.D., în vârstă de 34 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o remorcă, înmatriculate în R. Moldova, au fost găsite 1.000 de țigarete și 77 de sticle ce conțineau o cantitate totală de 77 de litri de alcool (votcă).

„În primul caz a fost luată măsura indisponibilizării autocarului, în valoare de 121.750 de lei, iar S.O. a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, în cel de-al doilea caz a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 5.000 de lei”, au mai explicat oficialii ITPF Iași.

Adauga un comentariu