International

Carantina din Shanghai învrăjbeşte oamenii! Cei neinfectați vor ca cei infectați să se mute din bloc

Publicat: 19 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Carantina din Shanghai învrăjbeşte oamenii Cei neinfectați vor ca cei infectați să se mute din bloc
Carantina din Shangai este draconică

Carantina dură impusă locuitorilor din Shanghai a dus la tensiuni în rândul acestora. Așadar, au fost raportate conflicte între persoanele infectate și cele care nu sunt infectate. O femeie care a fost infectată a povestit că vecinii i-au cerut să se mute din bloc.

Shanghai, oraș cu o populaţie de peste 25 de milioane de locuitori, a intrat într-un lockdown complet din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.

Carantina din Shanghai învrăjbeşte oamenii

Așadar, faptul că autoritățile comuniste au abordat o toleranță zero împotriva COVID-19 a dus la măsuri draconice. În Shanghai sunt zeci de milioane de locuitori care stau închişi în case din cauza cazurilor de COVID-19 aflate în creștere. În acest context, carantina din Shanghai i-a învrăjbit pe chinezi. Au apărut certuri între persoanele pozitive și cele negative. Unor persoane pozitive nu le-a fost permis accesul în care, vecinii indemnându-o să se cazeze la hotel.

O femeie care a trecut prin boală a povestit jurnaliştilor că în momentul în care i s-a cerut să stea în propria locuință s-a trezit de refuzul vecinilor de a-i permite să locuiască în imobilul proprietate personală. Ba mai mult, aceștia au încercat să o excludă de pe grupul de comenzi pentru cumpărături şi au numit-o ca fiind un ”gunoi străin”. Alţi vecini au încercat să transmită că femeia are probleme psihice

”Am văzut capturi de ecran cu aceștia spunând locatarilor să continue să ceară excluderea mea”, a spus aceasta, adăugând că se va muta cât de curând posibil.

În oraș sunt drone care survolează în fiecare zi metropola și care îi avertizează pe cetățeni să nu iasă din casă pentru că riscă închisoare. Sunt unele rapoarte care arată că autoritățile au pus sigilii la fiecare ușă și acestea sunt verificate constant dacă sunt rupte.

Apartamentele din China au sigilii pentru ca autoritățile să poată verifica dacă oamenii respectă carantina

Shanghai este în lockdown complet, milioane de oameni stau în casă

Vă aducem aminte faptul că începutul unei creșteri de cazuri de COVID-19, a dus la luarea unor măsuri draconice. Shanghai, unul dintre cele mai mari orașe din China este în lockdown complet. Prin lockdown complet facem referire la faptul că nimeni nu are voie să iasă din apartamente. Așadar, aceștia nu pot să se deplaseze din casă pentru a-și face cumpărăturile. În acest context, sunt grupuri de oameni care fac comenzi masive de alimente. Concret, supermarketul îţi livrează alimentele necesare doar dacă aceste comenzi sunt în cantități mari. Practic, este imposibil ca un chinez să comande pe persoană fizică alimente.

Având în vedere faptul că Shanghai se confrunta cu un nou val pandemic, autorităţile au decis prelungirea lockdown-ului. Milioane de oameni din cartierele de est şi vest vor fi obligaţi să stea în casa atât timp cât este nevoie pentru a înregistra scăderi ale cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Așadar, la data de 1 aprilie, măsurile au mai fost prelungite pentru o altă perioadă.

Mulți zic că actuala carantină din Shanghai este un experiment în masă și că scopurile sunt cu totul altele.

Comentarii
Adauga un comentariu