Economic Local

Carduri sociale 2023! Când vor fi alimentate cu ultima tranșă de 250 de lei. Ieșenii au încasat ajutoare de peste 30 de milioane de lei

Publicat: 20 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Carduri sociale 2023 Când vor fi alimentate cu ultima tranșă de 250 de lei. Ieșenii au încasat ajutoare de peste 30 de milioane de lei
Beneficiarii cardurilor sociale au primit până în prezent 5 tranșe, în valoare de 1.250 de lei

Ieșenii au primit pe cardurile sociale, în luna octombrie 2023, a 5-a tranșă, în valoare de 250 de lei. În total, în acest an au primit suma de 1.250 de lei. Cardurile vor fi alimentate cu ultima tranșă în luna decembrie 2023. Banii sunt folosiți pentru achiziția de alimente de către persoanele cu venituri mici

Beneficiarii cardurilor sociale acordate în programul „Sprijin pentru România” au primit a 5-a tranșă, în valoare de 250 de lei. Beneficiarii din Iași au primit peste 30 de milioane de lei, cei mai mulți bani fiind încasați de pensionarii cu venituri mici. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în anul 2023 se vor acorda șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde o dată la două luni. Astfel, ultima tranșă va fi acordată în luna decembrie 2023. Aceste ajutoare sunt furnizate prin programul „Sprijin pentru România” și constă în șase tranșe egale, în valoare de 250 de lei.

Cardurile sociale pot fi folosite pentru a cumpăra mâncare și alimente de bază doar din anumite locații (VEZI AICI). De voucherele sociale beneficiază pensionarii sistemului public de pensii, cei aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 de lei.

Cardurile sociale sunt alimentate, în anul 2023, cu 6 tranșe

De asemenea, alți beneficiari ai cardurilor sociale acordate prin programul „Sprijin pentru România” sunt copiii şi adulţii, persoane încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.700 de lei pentru tranşele din anul 2023, dar și familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei.

Familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, precum și familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, persoanele fără adăpost, sunt reglementate, potrivit prevederilor legale în vigoare, și au beneficiat de aceste sume acordate de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene. Ieșenii din aceste categorii au primit banii și în 2022.

Ieșenii pot solicita informații despre carduri de la firmele emitente

Voucherele nu pot fi înstrăinate, iar cumpărăturile pot fi făcute doar la anumite unități. Magazinele care vând produse persoanelor care dau voucherele altcuiva riscă amenzi cuprinse între 10.200 și 17.650 de lei. De asemenea, firmele emitente care nu alimentează cardurile la timp pot fi sancționate cu amenzi de până la 35.700 de lei. Pentru a putea afla soldul curent/suma disponibilă de pe card și pentru alte informații, beneficiarii sunt rugați să apeleze Serviciul Clienți al emitentului. Numerele de telefon oficiale sunt următoarele: Edenred – 021.301.33.03, Sodexo – 021.204.46.64, UP România – 0374.66.22.73. Ieșenii au avut probleme cu banii acordați în program.

De asemenea, sumele de pe cardurile sociale pot fi utilizate doar până la finalul anului 2023.

Adauga un comentariu