Boli si tratamente

Care este cea mai bună poziție pentru dormit?

Publicat: 11 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Care este cea mai bună poziție pentru dormit
Schimbarea cearșafurilor o dată pe săptămână poate ajuta la restabilirea somnului odihnitor.

Somnul odihnitor garantează o bună sănătate mentală și fizică. Știți ce poziție și ce așternut este cu adevărat potrivit și conceput pentru dvs.?

Institutul Național de Sănătate și Cercetări Medicale din Franta explică faptul că, dincolo de deteriorarea calității vieții, insomnia ar înrăutăți și simptomele bolilor somatice sau psihiatrice, cum ar fi depresia, hipertensiunea sau chiar durerea cronică.

Cum sa dormi pe spate

Pe spate, brațele in lateral, închide ochii. Respiră mult timp prin nas, apoi expiră încet pe gură, pentru a-ți oxigena creierul. Potrivit lui Thierry Legagnoux, chiropractor, pentru a vă asigura că adoptați o poziție corectă, spatele trebuie să urmeze o curbură optimă. Așezați o pernă sau un prosop pliat la arcadă. Dacă această metodă pare nepotrivită sau incomodă, puteți pune și o pernă sub genunchi.

Cum sa dormiti corect pe o parte

Capul tău trebuie să fie suficient de susținut. Spațiul dintre umeri și gât este umplut de perna. Aveți grijă, totuși, să nu alegeți o pernă prea groasă. Nu ar trebui să existe nicio presiune ascendentă asupra capului.

Cum sa dormiti corect pe burta

Dacă trebuie să vă întindeți pe burtă pentru a dormi, aveți grijă să nu puneți presiune pe vertebre. Pentru a diminua acest efect, puteți așeza o pernă sub burta. Unul dintre picioare îndoite la 90° cu corpul ușor întors este, de asemenea, o alternativă bună pentru a atenua durerea.

Can trebuie sa schimb salteaua

Institutul Național pentru Somn și Vigilență din Franta recomandă schimbarea saltelei la fiecare zece ani. Uzura lor crește riscul de dureri de spate, iritabilitate, dificultăți de concentrare, precum și alte probleme de sănătate.

Cum sa alegi asternutul si perna

Potrivit unui studiu din 2017 al Fundației Naționale a Somnului din SUA, 71% dintre respondenți au dormit mai bine in cearșafuri curate. În timpul nopții, lenjeria de pat îți absoarbe fluidele corporale, transpirația și captează celulele moarte ale pielii. Acestea atrag acarieni care vă deranjează somnul.

Schimbarea cearșafurilor o dată pe săptămână poate ajuta la restabilirea somnului odihnitor. De asemenea, vă puteți ventila patul în timpul zilei pentru a elibera umezeală.

Alegerea pernei este de asemenea esențială. Acest nor mic susține vertebrele cervicale și contribuie la o bună distribuție a greutății capului.

Cum sa alegi salteaua

Saltea cu arc sau spumă, suport flexibil sau ferm. Salteaua trebuie să-ți susțină decent spatele. Fii atent: coloana vertebrală trebuie să formeze o linie destul de dreaptă, paralelă cu patul tău.

În fiecare noapte ne întoarcem de zeci de ori. În pat, corpul tău ar trebui să poată schimba cu ușurință poziția atunci când are nevoie. Somnul static vă poate afecta mușchii și coloana vertebrală.

Lățimea saltelei nu trebuie neglijată pentru un somn de calitate. Trebuie să se adapteze la dimensiunea corpului. Pentru doi adulți, o saltea cu lățimea de 160 cm este norma.

În funcție de fiecare morfologie, suportul saltelei variază. Cele mai mici și mai subțiri vor prefera saltele mai moi, în timp ce persoanele cu o construcție mai grea vor găsi confort cu un sprijin ferm. Cu toate acestea, dacă dimensiunile diferă într-un cuplu, puteți opta pentru două saltele cu suport diferit, dar de aceeași grosime.

Adauga un comentariu